Dopgåvor, kurs och lyckliga kvinnor

Hej! 
Oj, nu var det ett tag sedan jag skrev. Tiden rusar ifrån en....Nu är jag här igen och skriver. Fast jag vill visa lite bilder egentligen. Se här, en dopgåva som jag nyligen gjort, men inte kunnat visa förrän nu eftersom jag alltid vill att barnet skall bli döpt innan och fått sin gåva.
 
 
Till en liten Lilly. Jag hoppas hon får roligt med sin lilla stol =)
 
En annan liten som fick ett handgjort kort till sin dopdag är Milton.
 
 
Det är så kul att jag får variera mig så mycket i mitt skapande. Jag blir lycklig i detta =)
 
Just nu håller jag på med en tuschteckning, flytande tusch och stiftpenna. Sakta men säkert växer bilden fram. 
 
 
Jaha, tyvärr ligger den åt fel håll. Men så ser den ut nu, vet inte hur den slutar.
 
Igår hade jag förmånen att starta en kurs med två härliga glad tjejer. Vi börjar först med hur penslen fungera ;-) Ja, lite tecknik på hur man får fram olika streck och dessa är bra kunna för ibland behöver man bara dra ett streck för att det skall sitta där. Så härligt se hur de lyssnar och tar till sig, man kan se när de får fritt börja måla att de har tagit till sig vad man säger, för de hanterade pensel och utnyttjade tekniken. =) Vilka läraktiga elever =)
 
När man är nybörjare vill man gärna ha en bild som förebild som man målar efter. Det handlar inte om att kopiera utan att utmana sig själv och var och en har sin egen handstil. Bilderna blir olika och skaparens egna. Nybörjaren söker efter sitt eget uttryck, vilket inte är det enklast meddetsamma, utan man får söka sig lite fram och prova på olika stilar. Som person tycker man om olika bilder och stilar, men när man skall skapa så kanske man inte alls hamnar där man först trodde. Det händer en massa på under vägens gång. I början vågar man kanske inte måla fritt från hjärtat utan prova sig fram på annat sätt. Så är det med oss alla. 
När jag som liten satt på mitt rum så började jag rita efter bilder i tidningar, bilder som jag tyckte var snygga. När jag sen blev äldre, närmare åldern på en tant, så gick jag på konstskola och där var det bara att ösa på. Hur häftigt som helst. Vägen är lång, enligt mig blir man aldrig fullärd. Man blir modigare bara ;-) Det märks på mig, jag håller på med allt möjligt som jag tycker är kul, kommer aldrig bli expert, bara lycklig och glad av att våga prova mig fram.
Jag önskar er alla att ni någon gång i ert liv provar på, måla, eller det där du drömmer om. Gör det!! Man blir så lycklig av det.
 
Några som vär här och hälsade på mig i veckan var Irene och Gunilla, två underbara kvinnor som finns i mitt liv. De skulle fira min födelsedag, men jag småtvingade in dem i atelje´n och satte på dem förkläden. Ha ha ha helt underbart!
 
 
Från att inte tro sig kunna så gjorde de helt underbara alster och glädje var lika stor hos dem som hos alla andra som kommer och vågar. Ja, ni ser hur fint det blir.
 
 
Ja, ni ser hur lycklig och glad man kan vara fast man blir "tvingad". 
 
Tack alla ni som kommer hit och vågar vara modiga. Jag hoppas ge er livskvalite, mod, engagemang och inspiration till att vilja komma tillbaka. Ni ger mig väldigt mycket glädje och bekräftelse på att alla mår bra av att skapa. Jag blir lycklig och glad av era framsteg och lär mig att vägleda er. Där är jag verkligen inte fullärd. Fast hela livet är väl ett livslångt lärande. Där kom mitt förskollärar tänkande fram.
 
Nu önskar jag er en fortsatt bra dag.
 
Om du vill prova på är du välkommen höra av dig. Är du bara nyfiken på min ateljé och vill titta på mina verk, är du också välkommen. Vill du gå kurs, är du också välkommen. Bara hör av dig.
Män är välkomna också, inte bara kvinnor ;-)
 
0702474009
 
Kram Jaana
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :