Boksläpp med Kenneth och Dogge.

Hej!
Oj, vilken helg jag haft!! Vår nya bok om Kenneth har släppts. Denna gången åker Kenneth ut i Europa och reser runt där med sitt gäng. Annie, Tant Hulda, Clownen och Musen är med Kenneth på hans resa. När de kommer till Italien träffar de på Dogge Doggelito som hänger med dem återstående resan. I boken får man lära sig hur man hälsar på olika språk. 
Det är en otrolig känsla att få hålla boken i handen och se sina illustrationer. 
 
Så här ser den nya boken ut! Vi vet ju vi detta laget att Paulina som skriver böckerna är en arbetsmyra så hon har sett till att Dogge själv kom till Olofström och var med på boksläppet! Wow!! Vad häftigt!
Dogge körde på och han fick sällskap på scenen med Susekullens små dansare. Vilket minne för dessa härliga barn.
 
 
Ett litet bildbevis på att jag har träffat kändisen. =) Dogge fick en Doggedocka som var gjord av duktiga Paula, som gjort de andra dockerna.
 
Jag kommer att ha den nya Kenneth-boken här i ateljén om någon är intresserad av att köpa den.
 
Idag har jag varit igång tidigt. Jajamen, fast vi flyttat klockan tillbaka och vi var på fest igår. Jag har målat en stund på morgonen och sedan har jag haft kurs. Måste säg det igen, så duktiga de är mina kursdeltagare!! Ser en härlig utveckling hos dem. Underbart att få vara delaktig.  Det får mig att tänka tillbaka på hur jag själv har en gång i tiden börjat och sedan övat, övat och övat! Tro mig, jag blir aldrig fullärd! Utvecklingen går dock framåt och det är spännande, utmanande....ja, jag älskar det. =)
 
 
Måste visa en bakgrund som jag har gjort. På den kommer jag att måla blommor på. Får se hur det kommer att bli. Här nedan ser ni en jag också påbörjat.
 
 
På båda har jag målat bakgrunderna i akryl och använt vatten så att färgen runnit. På denna nedersta ser ni att bakgrunden är något ljusare än den ovan. Här ser ni också att jag skissat lite och börjat måla en gren med blad.
 
 
Så här ser den ut nu med blommorna på. Nu får den torka och sen får jag fortsätta. Den är inte klar. 
 
Idag har även Mats och Bert kopplat ström och sett till att jag får in en luft-luft in i ateljén. Tur Bert är elektriker och hjälper oss. Ser fram emot att ha varmt och mysigt i ateljén.
 
Jaha, nu önskar jag er en trevlig kväll. Tack för du tittade in här igen.
 
Välkommen tillbaka
 
 
Kram Jaana
 
 
 
 
 
 

Höstrusk är mysigt

Hej!
Idag är det grått och lite trist väder. Jag har varit ute i skogen med sambo och vår lilla sessa. Hennes päls blir jätteblöt i detta vädret. Hon är ju inte som andra hundar att hon kan skaka av sig regnet, näe, hon blir plask våt in på skinnet och fryser. Så det blev ingen lång runda, men hon blev skitig som bara en vit hund kan bli. En snabbrunda i duschen och tvätta av det värsta. Helt okej tycker matte men inte sessan, hon surar och ligger i förnsterkarmen och ser ut i det grå vädert.
När det är grått så betyder det ofta mys inomhus. Jag har googlat lite bilder, målningar och tankat inspiration. Min stora kärlek till att måla blommor gör att jag tittar mycket på blommor och gärna på andras målningar om blommor.
Tänk om jag hade haft gröna fingrar också, kunnat odla och kunnat hur man sköter om blommor. I nästa liv kanske ;-).
Jag tittar gärna på när Gary Jenkins trollar fram sina blomtavlor. Han har en sådan enormt skicklig teknik. Så enkla pensledrag som blir till blommor och blad. Där har jag mycket att lära än. Ja, så har vi våran Troels Kirk också. Vem kan mäta sig med honom?!! Jag bara undrar. En enorm teknik som han behärskar i allt han gör. Kan varmt rekommendera er googla hans bilder eller besöka hans utställning hemma hos honom.
Ja det finns hur mycket som helst att lära sig och när det är lite grått då passar jag på att studera teknik. Jag blir aldrig fullärd.
De senaste gångerna jag skrivit har handlat mycket om mina kursdeltagare, Jag är stolt över dem, de är enormt duktiga och jag är tacksam för att jag får vara delaktig i deras utveckling.
Nu tänkte jag visa vad jag själv håller på med.
 
Den här anser jag är klar nu. Den började jag på med i våras och sen har jag jobbat med den lite då och då, men nu tycker jag den får vara. Jag gillade måla Mattias fula kängor, tror att det blir fler som de får vara med i. Lite kul att kombinera så här.
 
Den här har jag målat nu nyligen. Den står och torkar. En inspiration från Gary Jenkins. Jag gillar dessa höst färger.
 
Denna är också en inspiration från Gary Jenkins, men den är inte klar. Den får ha en omgång imorgon. Jag har några till på gång och det är väldigt kul när det flyter på.
Jag har många tavlor på utställning på Rökeriet i Åhus och de ska hänga där ett tag till. I november är det dags för höstsalong i Stärkan i  Edenryd, som ligger utanför Bromölla. Jag måste ha lite nytt att visa där. Jag har en hel del hemma, men jag känner att något nytt hade varit kul. Få se vad jag hittar på tills dess.
Kanske denna kan bli klar tills dess
 
 
Lite annorlunda, men får se om den får följa med till Stärkan. Höstsalongen blir den 16-17/11 2013, mer info kommer.
 
När jag var gravid för hundra år sen, nej, men när jag väntade på min första målade jag porslin och då gjorde jag plattor som jag sparat i många år, för att någon gång kunna ha dem till något fint. NU har jag äntligen något annorlunda. Min kära sambo har hjälpt mig med att göra ett annorlunda soffbord och i den har han fräst ner plats för mina gamla kakelplattor. En del spänningar finns i plattorna och en hade vi oturen att tappa i golvet, den gick i bara 4 bitar så vi kunde använda den. Måste säg att trots det lilla missödet med en spruken platta så blev bordet superfint. Är så nöjd med den.
 
Bordet är gjort av en gammal dörr.  Tycker det passar i vårt icke minimalistiska och röriga hem. 
 
Nu börjar vi närma oss julen så smått, ett litet tips är att du kan ge bort en upplevelse till någon. En sådan kan vara att få prova på att måla. Jag har allt material och du behöver bara köpa ett presentkort och ge bort i julkapp, 350 kr kostar det. Säkert har du någon som skulle bli glad av en sådan julklapp. Välkommen höra av dig till mig 070-2474009, eller på bildjaana@hotmail.com
 
Tja, nu ska jag studera mera målarteknik öch önskar dig en härlig söndags eftermiddag.
 
Tack för du tittade in här igen.
 
Välkommen tillbaka.
 
Kram Jaana
 
 
 
 
 
 
 

Underbar energi på mina kursdeltagare!

Hej igen!
Jag måste bara dela med mig av mina damers underbara målningar. De har påbörjat en utveckling som jag är stolt över och jag är tacksam för att få vara delaktig i deras processer och utveckling. Jag blir så inspirerad själv när jag ser deras energi och glöd. Tänk att de inte har tid dricka kaffe när de väl ger sig hän sin uppgift. 
UNDERBART att se.
 
Karin och Britt-Marie jobbade med ett stileben igår.
 
 
Man kan verkligen se att frukten ligger i skålen och så fina de blev. =)
 
Irene hade en tanke när hon kom och hon jobbade mer abstrakt med en stor duk. En tavla hon köpt för länge sen men tröttnat på och nu gav hon sig på den med färg. Härligt jobbat. Den är inte klar än, men hon har en vision om hur den skall bli.
 
För alla er som aldrig målat kan jag tala om att Irene har aldrig målat innan och som jag sagt innan ALLA KAN!! Det är bara att våga prova. Det finns en stil som passar dig också, du skall bara prova dig fram vilken stil du gillar själv.
 
 
Välkommen att höra av dig om du vill prova.
 
0702474009
 
Tack för du tittade in här igen. Välkommen tillbaka!
 
Kram Jaana
 
 
 

Utställning på Rökeriet i Åhus och nytt jobb

God morgon!
Jag har upptäckt att jag alltid börjar skriva om vädret....Nu med började jag, men suddade ut det igen. Ni vet ju hur vädret är och inte kan vi påverka det heller, så nu lämna vi det med en gång.
 
Det händer lite omkring mig nu och det är spännande och kul. 
 
Jag har några damer på kurs. Ibland händer det saker i ens liv som gör det svårt att vara med vid kurstillfällen, men sådant löser vi. Vi flyttar kurstillfället till en gång när vi alla kan. =) Inga problem sådant. Så i em har jag ett sådant tillfälle med mina damer. Älskar se deras utveckling och att jag får vara delaktig i denna processen.
 
Jag har nästan tömt ateljén på tavlor, nästan ;-) Jag har en pågående utställning på Åhus rökeri. Jättetrevligt ställe. 
 
Bland andra kan ni se dessa som hänger i Åhus. Fotona är tagna här hemma.
 
 
Det händer lite till framöver nu. I november blir det höstsalong i Stärkan i Edenryd (ligger utanför Bromölla) den 16 och 17 november.  Jag får sätta igång och producera eftersom många av mina verk är i Åhus. Det är alltid kul att visa upp något nytt. Ska bli kul sätta igång igen.
 
En liten hemlis måste jag berätta. Jag byter jobb i november och börjar jobba i en förskola i Bromölla som sökte en förskollärare med skapande som intresse. Åh, så spännande tänkte jag och sökte och fick jobbet. Detta ska bli spännande och utmanande att få vara delaktig i deras utveckling av skapande verksamhet. Det blir snurrigt i början, lära känna nya barn, kolleger och föräldrar. Deras sätt att arbeta. Ser verkligen fram emot detta. Jag hoppas kunna bli en tillgång och kunna dela med mig av mina erfarenheter vad det gäller skapande, omvandla det så det passar verksamheten.
 
 
Här visar jag upp ett stileben som jag byggt upp för mina kursdeltagare. Jag har målat av det själv också. Nu torkar den så ska jag se hur jag går vidare sen. Jag har målat min i olja och de målar i akryl...
 
Tänk nu på att vi närmar oss snart jul. En annorlunda present kan vara att ge någon ett presentkort på ett prova på tillfälle. Det kostar 350 kr och jag har allt som behövs för det tillfället. 
 
Är ni ett gäng som vill göra något tillsammans, så bara hör av er =)
 
Innan jul, typ slutet av november och i början av december har jag jultema här i ateljén. Då tänkte jag vi målar julkort. Väldigt trevligt kunna skicka iväg handmålade julkort. För att kunna vara välförbered med material krävs det en anmälan till detta. Jag återkommer snart med datum, tider och priser. Du kan redan nu anmäla om du är intresserad, en intresse anmälan är inte bindande, bara en liten hänvisning till mig om det finns intresse för en sådan aktivitet.
 
Här nedan har jag länkat till Rökeriet i Åhus. Välkommen att se utställningen där.
 
Ha en trevlig söndag och välkommen hit igen.
 
Kram Jaana