10 - års jubileum.

Hej!
Ikväll har jag jobbat i ateljén, ställt lite i ordning inför helgen och målat lite till. Kunde inte låta bli. ;-)
När jag plockade bland mina saker tog jag fram min gästbok som jag alltid har framme vid utställningar, inte vid en dagars utställningar, men de som är någon dag och längre. 
Det är rätt kul och bläddra i den då och då. Gissa vad jag upptäckte?!! Det är 10 år sen jag hade min första separata utställning vid påsken!
Jisses!!
Jag hade min första separata utställning på Humletorkan i Näsum för första gången 2006.  Tänk, vad tiden går, så spännande det har varit. Jag minns så kul det var på Humletorkan. Dessa underbara människor som driver Humletorkan och bakar de mest underbaraste kakorna som finns, alla som var med, alla besökare. Med åren blev vi fler uställare, så trevliga minnen jag har därifrån.
 
Nu har jag förmånen ha en egen ateljé. Första gången jag hade utställning här hemma var 2013. Gud vad spännande det var. Min underbara sambo jobbade som en galning för det skulle bli klart till det året. Jag glömmer aldrig känslan när jag äntligen fick börja ställa alla tavlor på tavellistorna och ställa i ordning för min första utställning här hemma. Nervöst var det också, skulle det komma någon! Det gjorde det  som tur var =) 
Alla dessa härliga möten med alla människor som kommer och minglar och pratar konst.  Jag är så tacksam för dessa möten och att jag har förmånen få uppleva detta. Att jag får lov att ge mig hän i mitt skapande och att kunna visa för andra vad jag gör.
 
OJ, nu blev jag nästan lite känslig ;-) Jag hoppas ni förstår min glädje i att få utmana mig själv med färg och pensel. Jag älskar när jag lyckas få andra intresserade och våga prova på, komma på prova på tillfällen, kanske gå en kurs....Det är själavård på hög nivå. En utmanaing för alla. Är du intresserad, kom och snacka med mig om det, så berättar jag mer.
 
Nu är det bara några dagar kvar till påsken och jag ska ställa i ordning för ännu en utställning här hemma. Jag kommer även finnas represeterad i Sölvesborg på Slottslängorna och i Vånga på HKG:s gemensamma utsällning på Vånga backen.
 
För alla er som kör runt på konstrundan, kör gärna runt efter HKG:s karta så hittar ni en massa spännande.  En annan utställning som jag kan rekommendera är en som finns i Landån/ Nymö, följ skyltarna så kommer ni till fyra damer som gått kurs hos mig. Jag har fått följa deras utveckling och jag lovar att ni får se härliga tavlor.
 
Nu önskar jag er en underbar vecka och hoppas ni kommer och minglar med mig. Och äter av mitt godis, så inte jag frestas själv.
 
Vi ses till påsken. Jag finns på punkt 26 =) Välkommen!!
Kram Jaana
 
0702474009
 
 

Påsk- årets stora utställningshelg.

Hej!
Ingen har väl missat att påsken är alla målarkluddars stora utställningshelg. Antingen man är proffs, amatör, hobbymålare, konstnär eller bildskapare, vad du nu vill kalla dig, så vill man visa upp sina verk under påsken. Så även jag. =)
Jag håller på och ställer i ordning i ateljén för att kunna ta emot dig nu under påskens dagar. När man målar, ja, ialla fall jag, sprider jag ut mig överallt i ateljén, så jag måste plocka undan för att mina verk ska synas och att man ska kunna komma in.
Det är underbart kunna sprida ut sig och på så sätt kunna hålla på med mycket under tiden, växla mellan verken efterhand som man känner vilken man vill jobba med.
Min utmaning har varit djur nu i vinter. Så kul, men vad svårt. En som jag verkligen gillar är min stora tiger som jag fick ihop. Det där med att plocka fram det ilskna i tigern var svårt. När jag ska göra sådant brukar det bara bli löjligt och gulligt, men jag tycker jag fick nästan till det med tigern. Vad tycker du?
 
 
Denna tiger är 80*100 cm. Rätt häfftigt och måla en så stor bild. Denna kommer du att få se under påsken.
 
Här är små glimtar från andra djurmålningar:
 
Ja, tigern är med där med =) Har gjor en mindre tigermålning också. Ekorren som syns lite av är en av mina favoriter. Vad med färg jag använde på honom. Så svårt och utmanande kul!
 
Jag har även i år förmånen att ha Sandra Jönsson som gästutställare hos mig. Sandra är en fantastisk fotograf som fotar på sin fritid. Missa inte chansen se vad hon gör. Hon är från Sölvesborg.
 
Jag hälsar dig välkommen under påskens alla dagar med start långfredagen kl. 10,00 och till annandagen kl. 17,00. Alltså öppet alla påskens dagar 10,00-17,00. Välkommen!!
Hör av dig om du inte hittar, jag förklarar vägen och det är skyltat.
0702474009.
 
Vi ses i påsk =)
Kram Jaana