Höst och vad som är på gång.

Hej!
Nu kommer alla höstens underbara färger. Visst är det underbart med ett land som vårt med 4 årstider. Varje årstid är vacker på sitt sätt och jag bara älskar hösten med dessa härliga jordnära färger. Det är "mina" färger. 
 
Nu har jag börjat en målarkurs. Från början var det många intresserade men när det blev dags att anmäla sig så ....jag vet inte vad som hände. Har folk inte tid ge själen vård? Att måla är själavård. Man mår bra av att måla och skapa.
DU behöver inte kunna något innan för du FÅR skapa efter din förmåga och jag vägleder dig. Flera personer som jag pratat med vill men säger sig inte kunna måla en streckgubbe. Som jag tjatat om det innan så behöver du inte kunna. Du ska bara ha viljan att prova. Jag har sett på flera som kommit till mig för att prova på, blir alldeles tagna och förvånade över hur kul det är och hur välmående man blir.
Bara på några enkla övningar så ser man en utveckling. Det bästa är att de som varit här blir själv medvetna om sina framsteg och då blir glädjen dubbel. Jag blir lika lycklig när jag ser framstegen. Jag är så tacksam för att få uppleva och vara delaktig i detta.
När jag skriver detta så vill jag inte att du ska missförstå mig att jag gnäller, för det gör jag inte. Jag erbjuder och det är fritt välja om man vill prova mitt sätt att må bra. JAG ÄLSKAR DET. =) Fast det visste ni väl ;-)
 
Vill någon prova så är det bara att ta konstakt med mig så löser vi detta. Välkommen.
 
Nu närmar det sig för nya Kennethboken! Paulina och jag har varit på MixiPrint i Olofström och sett när pressarna gick igång. Vad häftigt se. Jag har aldrig sett detta innan. Man trycker med bara 4 färger, gult, rött, blått och svart. Det är som screentryck. Coolt! Det är alltid spännande se hur text och bild blir till en sidan, hur det ser ut. Det bästa är när jag får hålla den färdiga boken i handen och se hur den blev. Jag får vänta på det lite till. Boksläppet blir den 26/10 i Olofström och då kommer självaste Dogge vara med.
Mer info kommer om detta.
 
En artikel i Commersen.
 
 
Här ser man lite av sidorna från den nya Kenneth boken. Jag tyckte själv att färgerna kom bra fram i tryckningen. När jag illustrerar Kenneth vill jag att det är mycket färgglatt, om det bara passar med texten till bilden.  Jag tycker barnböcker ska vara färgglada för då blir man glad =) 
Jag hoppas ni fattar hur jag menar.
 
I veckan hade jag ett studiebesök i ateljén också. Finska damer från Olofströms finska pensonärer kom och pratade konst och tittade. Jättekul och trevligt.
Är du/ni nyfikna så är ni välkomna =)
 
Jag tror jag tjatat om det också, du som läst här har nog upptäckt att jag gillar  besök =)
 
På måndag kommer jag att hänga ett 30 tal tavlor i Åhus rökeri. Utställningen hänger där till den 18 november. Har du vägarna förbi så är har du chansen se utställningen.
Jag återkommer om öppettiderna för rökeriet.
 
Nu önskar jag dig en trevlig kväll.
Tack för du tittade in här.
 
Välkommen tillbaka 
Kram Jaana

Kalas i ateljén

Hej!
Idag har jag haft äran att ha ett gäng unga damer i ateljén. 8 st flickor i 11-års åldern. De firade en kompis som fyllt år. Så spännande det var ta emot dem.
Vi började med att prata lite färg och färgblandnings övningar.
 
Man kommer långt med bara 5 färger, blått, gult, rött, vitt och svart. Om dessa färger är rena(process färger) kan man bland det mesta. Vi övade hur man blandar färger.  Om man ska hålla på och blanda fram alla färger man behöver tar det tid, så det är tur att det finns många färdigblandade färger. Vi provade dock på hur en hudfärg blandas. Vet ni det? Man tar vitt, gult och lite rött. Detta kan ni se exempel på här ovan. När man leker och blandar färger är det bra skriva ner vilka färger man tar så lär man sig och kommer ihåg bättre hur man gör. Flickorna var jätteduktiga på detta. 
Efter det fick de var sin duk att måla på.
 
Oj, vad de målade och var energiska. Det kvittar om man är gammal eller ung, man fångas av färgernas magik och blir koncentrerad. Underbart att se.
 
Ett viktigt inslag idag var, musiken i bakgrunden. Min Spotify var något gammal så tjejerna fixade det själva. Härliga toner och sångglada flickor som målade.
 
 
 
 Penslar tvättades och torkades, färg byttes och det målades med glädje. Bara se på några av deras alster. De kan ALLA vara stolta över sina verk. 
 
Den ser så god ut att man vill smaka.
 
När det gäller konst så finns det alla möjliga sätt att uttrycka sig med och det gäller att hitta det som passar dig. Flickorna exprimenterade och var modiga. 
 
 
Jag tackar er flickor för jag fick uppleva detta tillsammans med er. Ni var alla duktiga. Härligt se era färdiga alster.
 
Detta är ett annorlunda sätt att fira ett barnkalas på. Barnkalas och barnkalas...Tjejkalas ska jag ju säg. Unga snygga tjejer hela gänget.
Ja, vet du någon som behöver firas? Någon som alltid önskat prova på att måla, så tvecka inte, kontakta mig.
 
Tack för du tittade in här igen.
Välkommen åter.
Kram Jaana
 
 
 
 

"Sticktanter", "prova påare" och stiftpennor

 
 
Hej.
Igår kväll hade jag ett gäng damer i ateljén som provade på målning. De skulle varit fyra men en blev sjuk. Så kan det bli ibland, men hon är välkommen en annan gång.
Av dessa tre damer var en som har varit hos mig tidigare och det är härligt se hur hon tycker det är roligt. Jag kan se en utveckling i bara dessa få gånger hon varit hos mig.
De andra två var nybörjare och det var otroligt roligt se att även dessa blev helt tagna i sitt eget skapande. En sådan underbar energi och glädje som fyllde atljén igår kväll.
 
Starka färger och modiga målare som verkligen hade kul och när jag ser att de trivs och tycker det är kul , då blir jag så glad i själen. Detta gör så gott i oss alla! Har du aldig provat, men funderar, tveka inte.
Ja, jag vet, jag kan tjata om det, men det gör gott för själen på alla som vågar och kommer underfull med att kravlöst skapande är toppen.
När man kommer till mig så pratar vi lite först om dina förkunskaper och hur du vill måla, föreställande eller mer abstrakt....Då vet jag lite hur jag ska vägleda dig. Vi pratar lite färg, grundfärger och hur man blandar till färger. Sen är det viktigast att du får prova på och måla. Ibland kanske jag behöver visa lite teknik, hur du gör visa pensledrag. Detta beror helt på dina önskemål. Jag lär mig också en massa när jag vägleder dig! Det är ju så att man blir aldrig full lärd.
Här ser ni en duk som blev till igår. Ni skulle sett vilken energi Frida hade när hon gav sig hän och målade den. Man kan känna och se hennes energi i duken. Jag hoppas få se hur det färdiga resultatet blir. Hon han inte göra den klar igår ,men hade underbara tankar kring hur hon ville göra. De gjorde flera färgstarka och härliga bilder. Ikväll strular uppladdningen av bilder på bloggen så ni får se dem senare. Så är det ibland. Inget jag kan påverka just nu.
 
Kan berätta att i tisdags var här i ateljén en massa trevliga damer, de provade inte på och måla. Nej, de hantarbetade. Japp, virknålar, stickor och garn i massor. En massa fint kreativt arbete. Jag lärde mig ett nytt ord också UFO, vilket betyder på engelska, unfinished project, påbörjade projekt som får vila. Då har jag också sådana, stickningar, brodyrer och målningar. Fast jag gillar mina målningar bättre.
Lena Nilsson, min kära "storasyster" stod för arrangemanget. En upprepning av detta ska ske den 1 oktober. Är någon intresserad? Hör av er i så fall.
 
Jag har hittat mina stiftpennor, ni vet sådana som man skrev med förr. Så glad jag blev. Förbrilt letade jag efter min flytande tusch, men den hade tagit slut =(. Det blir till att inhandla nytt. Jag ville så gärna tecka med dessa pennor så jag blandade akrylfärg med vatten och gjorde den mer flytande så jag kunde teckan med det. Det gick jättefint. Så kul det var. Måste teckna mer med dem =) Tänk det finns så mycket roligt man kan göra!! =) 
Lite konstig är jag ;-) jag vet, men det ger mig lycka och glädje.
 
Jag påminner fortfarande om att det går bra anmäla sig till målarkurser, prova på tillfällen. Är ni några stycken nyfikna så bara hör av er. Detta kommer jag tjata en massa om. 
 
Nu önskar jag er en fortsatt trevlig kväll.
Tack för du tittade in här.
Välkommen tillbaka.
Kram Jaana
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På gång framöver

Hej!
 
Nu är vi inne i september. Idag tyckte jag man kunde känna de höstliga vindarna var kalla och så dessa regnskurar som bara kommer. Regn behöver naturen så det får vi stå ut med. Än är det härligt ute i skogen och snart börjar de underbart vackra höstfärgerna komma. Jag bara älskar dessa färger, gult, orange, brunt och rost....alla jordfärgerna.
 
Nu börjar det hända saker när en ny termin kör igång. 
Nästa vecka på tisdag har jag stickcafe här i ateljén, det arrangeras av min kära Lena Nilsson. Spännande möten med kreativa människor. Ser fram emot detta. 
På onsdag har jag ett helt gäng damer som kommer och ska "prova på". Underbart, ska bli kul och förhoppningsvis kunna inspirera dem vidare.
Jag har ett barnkalas på gång med målning som tema och ser fram emot att ta emot dessa härliga barn. 
Jag har även bokat i ett gäng finska damer från Olofström som ska komma på studiebesök. Spännande med studiebesök. Bra träning för min finska.Vardagsfinskan klarar jag hyfsat, men får förbereda mig lite med facktermerna. 
Ser ut som om jag har en rolig höst framför mig.
 
Kursstart har jag vecka 39. Det finns platser kvar. Välkommen att anmäla dig. Jag erbjuder följande tider:
Måndagar 9,30-12,00 eller 18,00-20,30
Tisdagar 18,00-20,30
Onsdagar 18,00-20,30
Torsdagar 18,00-20,30

Du kan måla i olja, akvarell eller akryl. Det kostar 1250 kr för 5 gånger 2,5 h. Anmälan gör du på min mobil 070-2474009, kvällar eller helger då jag jobbar på förskolan på dagen.
Du behöver inte ha några förkunskaper, bara viljan och modet att våga ge dig hän. Jag vägleder dig efter min förmåga.
När det sen närmar sig jul kommer jag ha kvällar med jultema, då vi målar julkort. Till detta kan du också anmäla intresse redan nu, berätta gärna vilken kväll som passar dig bäst.  Kvällarna blir i vecka 47,48,49. Mer info närmare jul. Här kan du själv välja hur många gånger du vill komma. Priserna blir per kväll (materialkostnad) Återkommer med kostnads information.
Det är roligt kunna skicka iväg sitt eget målade julkort.
 
 Varmt välkommen att anmäla dig till kurserna eller till jultema kvällarna.
Det gör du på telefon 070-2474009
 
Tack för du tittade in här igen.
Välkommen åter.
 
Kram Jaana