Olika tekniker

Nu tycker jag att det är dags för ett nytt inlägg igen. Jag fortsätter med lite bilder som jag gjort tidigare.
Som jag berättat innan så tycker jag olika tekniker är kul. Här vill jag visa en bild som jag gjort på min yngsta son när han var i tonåren och fotbollen var hans liv. Denna har jag gjort genom att klippa, riva, klistra, tejpa...en annorlunda bild, men väldigt rolig att göra.
 
 
Kom tänka på den när jag hade varit på besök på folkhögsskolan i Önnestad och där höll eleverna på med liknande uppgifter. Vilken känsla det var att komma in där och se alla kreativa .....hade gärna börjat på konstskola igen =)
Jag har tidigare visat Gudahagen i akvarell och jag har även jobbat och lekt med det motivet i grafiken, blandat med bakgrunder som hör ihop med vikingamotivet. Här är ett exempel.
 
Detta är väldigt kul. Det finns så mycket kul att hitta på. Jag hade häromdagen en del gamla graikbilder framme och tittade på dem. Längtar verkligen nu till att ateljén blir klar så man kan hålla på och prova sig fram igen i olka tekniker, få skita ner sig ;-). Ja, så är det, jag har en förmåga få färg på mig överallt när jag målar eller bli skitig av vad jag nu håller på med.
En rolig och färgglad bild som jag gjorde en gång för länge sen är en clown. Den fick efter många om och men vara med i ett avlägset hörn på en utställning, mest som fyllnad, men till min förvåning blev den såld. Jättekul! Jag gillade göra den men trodde inte jag skulle sälja den.
 
Den här har jag gjort till min dotter.
 
Något som också är kul att jobba i är lättbetong. Denna gjorde jag när jag gick på konstskolan. Den har jag sågat och filat fram ur block i lättbetong. Ett väldigt skitigt och dammigt jobb, men så kul det var. Jag hoppas att i framtiden få tillfälle även få göra fler.
 
Kan ni fatta att jag blir lycklig av att få hålla på med en massa konstiga saker. Min kära sambo har lovat lära mig svetsa när ateljén är klar...spännande. Tänk vad man kan hitta på av skrot....
 
Nu är det snart advent och jag får väl börja göra lite julmotiv...så kanske får du snart se lite tomtar här....om du vill.
 
Jag tackar Dig igen för Du tittade in. Välkommen igen.
 
Kram

En salig blandning

Tiden rusar fram och träden har snart tappat alla dessa underbara höstfärger. Jag bara älskar naturens fina färger, oavsett vilken årstid det är. 
Ibland hamnar löven på min duk, som här, en målning som jag gjorde för några år sedan.
 
Denna är målad i olja.
 
Jag har ju som sagt målat på lite allti möjligt. Här kommer något annat.
 
12 st kakelplattor som jag målat. Kanske kan de bli ett bord nån gång. Här kommer en bild på ett uppläggningsfat som tillhör en matservis som jag gjorde för många år sedan
 
Ja! Jisses! Dom gjorde jag i början av 80-talet. 
Pinuppor har jag ju gjort en del. Den allra första pinuppan på min blogg finns i en verkstad och här kommer två till som man kan se på samma stället.
 
Dessa är också målade direkt på väggen. Vems var egentiligen iden med att måla på väggarna?
 
Hör pinuppor ihop med verkstäder? Tja kanske det. När man ändå tänker på verkstäder så kommer jag att tänka på bilar. Skrotbilar har jag målat, detaljer ur bilar. Här kommer några sådana bilder.
 
 
Båda dessa är gjorda i olja. Tro nu inte att jag vet mycket om bilar, för det gör jag inte. Jag känner inte igen olika märken, för mig är det en massa bilar bara. Köra dom , det kan jag, men där slutar mina bilkunskaper.
Jag har gjort fler skrotbilar, en del i olja, akvarell och även blyerts. Dom visar jag en annan gång. 
 
Nu har det blivit en salig blandning, men sådan är jag, jag målar olika saker efter hur jag tycker det är kul. Jag tycker om att prova på olika saker, så jag kommer aldrig bli expert på något. Vi lär oss hela tiden nya saker och jag hoppas lära mig en massa genom att prova på olika motiv och tekniker.
 
Fortfarande håller jag på med hemliga skisser här hemma, så något nytt kan jag tyvärr inte visa än. Paulina skriver för fullt och jag lovar att det blir spännande läsning när hon är klar
 
Nu får jag tacka Dig igen för att Du tittade in här. 
 
Välkommen tillbaka.
 
Kram Jaana
 

Äntligen - målarkurs!

Ikväll har jag tagit ett steg närmare min dröm. Äntligen!!
Jag har haft en liten trevlig grupp och lärt ut lite grunder i akvarellmålning. Så roligt  och så kul att se deras intresse, viljan att måla, prova och experimentera med vatten och färg.
Jag blir så inspirerade av deras glöd. Tack för att jag får vara en del i ert utforskande.
Vi får vara i vårt kök nu till att börja med eftersom ateljén inte riktigt är klar.
Jag kommer att köra en lite grupp nu fram till jul och prova mig fram, vad vill mina kursdeltagare ha ut av kursen.
För mig är det viktigt att Du trivs när Du kommer till min kurs. Jag vill ge dig vägledning och då behöver jag veta vad Du behöver/vill göra.
Efter jul kommer jag att annonsera här och på facebook när jag kör igång med en ny kurs, för den som är intresserad.
Jag hoppas Du är det! Du behöver inte kunna en massa för att vara med. Du behöver bara ha viljan att prova. Inom konst och skapande finns så många olika stilar och var och en har sitt eget uttryck/stil.
 
Det gäller bara att våga och leka sig fram. Jag är gärna din vägledare och som jag alltid sagt, man blir aldrig fullärd, vi lär oss hela tiden. Vilken tur va!!
 
Jag hoppas Du blir sugen att vara med!
Ha en trevlig kväll.
Kram Jaana

Dopgåvor

Äntligen är nätet helt igen hos oss. Vad man är beroende!!  Hur sjutton blev jag det?!
Vårt nät gick sönder i onsdags och det har varit borta tills igår på dagen. Vad som hänt vet jag inte. Först var jag rädd att möss hade gnagat på våra ledningar men efter ett par samtal till telia fick jag reda på att vi hade kabelbrott och 54 var drabbade. Skönt! Inga möss ifarten, men kanske nån större gnagare ...=) inte vet jag.
 
Nu är jag tillbaka igen iaf och jag känner att jag vill visa 2 tavlor som är gjorda som dopgåvor. Den första i våras till en liten kille.
 
Nu i höstas fick en lite tjej den här som nästan är likadan...
 
Roligt att få sådana härliga uppdrag. Hoppas ägarna är nöjda med dessa.
 
Idag har vi varit vid Grundsjön och grillat korv. Det är alltid gott med
mat utomhus.
En akvarell som kan passa till. Fast vi kokte inte kaffet över elden. 
 
När man målar i akvarell så händer det en massa. Ser ni min elefant och min noshörning i bakgrunden? Visst är det härligt när bilder börja tala till en fast man inte tänkt så från början.
 
 Ha en underbar kväll.
Tack för att Du tittade in här. Välkommen igen.
 
Du får gärna skriva en kommentar om bloggen till mig. Bör jag ändra på något? Vad vill ni se? Roligt om nån tar sig tid att skriva några rader, antingen här eller på Facebook.
 
Kram