God Jul och Gott Nytt År

Nu är julafton över och vi har inte så många dagar kvar av året. Jag ser fram emot 2013 och allt som kan bli möjligt. Jag jobbar hemma nu med ett projekt som ska vara klart så snart som möjligt och påbörjat ett annat. Tyvärr är det också lite hemligheter så jag kan inte berätta än. 
Paulinas hemliga bok har jag illustrerat färdigt och det hoppas jag  snart kunna berätta för er vad det ska bli.
 
Under julledigheten hoppas jag hinna måla lite och hjälpa min kära sambo med ateljén så den blir klar.
 
Hoppas alla har haft en härlig jul med massor av mat och julklappar. Tomten har iaf gjort sitt och tar en välbehövlig semester. Det kan han behöva eller hur?
 
Hoppas han inte bränner sig i solen och har solskydd på sig. Vi önskar honom en skön semester och hoppas se honom nästa år igen. Tomtemor tar nog väl hand om honom.
 
 
 
Så här önskar jag att det skulle se ut ute, istället för slask, regn och tö. Bilden är från  december 2010.
 
 

Jag önskar dig en härlig fortsättning på julenfirandet och året som är kvar och önskar ett Gott Nytt 2013.
 
Tack för Du tittade in här igen. Välkommen tillbaka.
Kram Jaana
 
 
 
 

Julstuga på Humletorkan, Näsum.

Jag har tillbringar hela helgen på Humletorkan, var vi har haft julstuga med olika hantverkare.
Hade jag kunnat klona mig hade jag varit på fler ställen denna helgen. Jag vill bara förtydliga varför jag inte varit med på andra evenemang som varit igång.
Vi har haft många besökare på Humletorkan och många härliga möten. Många goa skratt och trevligt sällskap. Tack för sällskapet säger jag till alla utställare och besökare.
Jag hade gjort en hel del julkort till Humletorkan.
 
När jag är på sådana här evenemang brukar jag sitta och måla samtidigt. Jag kan bara glömma bort att jag är där och helt försvinna in i mitt målande.
 
Bland annat gjorde jag dessa tre.
 
Tomtar är ju så kul att göra, för dessa gör man ju bara till jul. 
 
Något kul jag börjat göra är bokmärken som man har i böcker istället för att vika små öron som markerar var man är och läser.  Så här ser några ut.
 
 
Jag hade även " Kenneth " med mig, alltså de två Kenneth böckerna som jag har haft förmånen att illustrera.
 
 
 
Tro det eller ej men jag hade självaste jultomten med mig till Humletorkan. Så här innan jul har han mycket att göra med alla förberedelser inför jul, men han tog sig tid att följa med ändå.
Tur var väl det för man blir aldrig för stor för att sitta hos Tomten och berätta sina julklapps önskemål, se själv....
 
Denna härliga kille har säkert något fint att  se fram emot till jul eftersom han vågade sitta i knäet. Tomten, han hittade även en av Kenneth böckerna som han kickade i, Han blev dock bekymrad över en bok som han hittade bland böckerna från Bokrutan, Sölvesborg. Vad tror ni?
 
Vi får hoppas att det inte är något som kommer att bli verklighet, med tanke på alla stora och små som tomten träffade i helgen, De ska inte bli besvikna.
 
Nu hoppas jag att Din andra advent har varit skön och att Du är redo för nästa vecka som kommer, jobb, skola eller vad Du nu har framför dig.  Önskar dig en härlig vecka och Tack för att Du tittade in här igen.
Välkommen tillbaka igen.
 
 
Kram /Jaana
 

Advent och julkort

Äntligen har snön kommit. Lagom nu till första advent. Det blir så mycket ljusar med snö och med alla advenstljus i  fönstren.  
Ute i ateljen har Mats satt upp adventsljusstakar som lyser ut mot gården. Mitt på gårdsplanen har vi en "kub"/installation eller vad man nu kan kalla det för. Just nu har vi ljuslinga i den, små röda kulor och en stor silverkula. Den ser rätt mysig ut när det är mörkt.
 
Nu när det är advent och julen närmar sig så målar jag julmotiv i akvarell. Dessa ska jag montera på röda kort. Här är några exempel på sådana.
 
Två snögubbar.....
 
En ängel...fler snögubbar..
 
 
Så tomtar så klart, det gör jag så gärna...
 
Och så två långsmala bilder.
 
Dessa tänkte jag montera till bokmärken. Under julen är det säkert många som läser en hel del och då kan det vara bra att ha något att stoppa i boken så man vet var man är.
 
Det är ett urval av vad jag gör nu till jul. Jag kommer att vara på Humletorkan i Näsum nästa helg den 8 - 9 december och vara med på julmarknaden där. Marknaden är öppen båda dagarna mellan 11.00-16.00. Då är du välkommen och köpa julkort av mig eller något annat smått och gott, eller bara snacka en stund.Jag har för vana att måla "live" när jag är där. 
 
Tack för att Du tittade in här igen. 
Vi ses kanske på Humletorkan nästa helg.
 
Kram Jaana