Mindfulness

Hej!
Måste meddela att Mindfulness med målning den 16/3 är fulltecknad. Jättekul med sådan respons.
Vi återkommer med fler datum snart, håll utskick!
 
 
Kram Jaana
 

Mindfulness med målning

Hej.
Nu erbjuder jag er att deltaga i en stund med mindfulness med målning. 
En stund med avslappnande övningar med mindfulness instruktör Karin Johnsson. 
Du får en introduktion till vad mindfulness är samt att vi gör en mindfulness övning.
Därefter målar vi fritt under vägledning av mig, i ateljén i Håkanryd.
Enkel fika ingår.
Söndagen den 16/3 kl. 14.00-ca 17.00.
Kostnad: 250 kr om du har eget målarmaterial med dig eller 350 kr och då står jag för materialet.
Anmälan görs till mobil 070-2474009 senast måndagen den 10/3.
Begränsat antal platser.
Har du frågor är du välkommen med dem till mig.
 
Skynda dig och anmäl dig till en trevlig och avslappnande eftermiddag.
Du behöver inte ha några förkunskaper alls.
 
 
Kram Jaana
 
 
 
 
 
 
 

Starka färger

Hej. 
Nu har jag varit igång i ateljén med en massa målningar i olika tekniker. Lite olja, akvarell, flyttande tusch och stilftpenna och akryl.
Den stora tavlan i olja som jag börjat på är inte klar, men jag har gått på den helt galet! Vet inte hur den kommer att sluta, abstrakta blad i backgrunden och blommor på gång över det. Om den inte blir bra så kommer den att bli ett bidrag till majbrasan. Så här ser den ut just nu. Fortsättning följer.
 
 
Jag har gjort klart denna. Ljuset är nog inte det bästa på fotot.
 
 
Och så envisas den att hamna fel håll igen!! Åhh vad det retar mig, jag har den åt rätt håll i datorn. =(
Här är en till med flytande tusch.
 
 
Idag har jag jobbat med akryl färger i glada toner. Det är så kul att växla mellan de olika teknikerna.
 
 
Jag har haft flera hos mig nu som målat abstrakta ansikten i härliga färger. Det gav mig inspiration till denna kvinna. Henne hittade jag bland mina gamla skisser och så målade jag henne efter skissen. Sen var ju jag också tvungen att prova göra ett ansikte. Så här blev den.
 
 
Sen när jag ändå höll på och kladade med färger, hittade jag en fin bild från internet, som jag skrev ut. Bilden gav mig inspiration till att måla ett fordon. Fråga mig inte vad det är, men kul var det. Den är inte klar. Jag måste titta på den ett tag och fundera vad mer som skall göras. Jag vet redan att en del måste ändras.
Jag tycker det är konstigt att jag ser en målnig som jag håller på med på annat sätt när jag tagit foto på den. Då ser jag om något är "fel" och måste ändras. Givetvis tittar jag på den i ateljen också.
 
 
Så här ser den ut nu. Tja, ett fordon liknar det iaf, men var den slutar får vi se =)
 
Ja det var vad jag hittat på sista tiden. Tack för titten här och välkommen igen.
 
 
Kram Jaana
 

Dopgåvor, kurs och lyckliga kvinnor

Hej! 
Oj, nu var det ett tag sedan jag skrev. Tiden rusar ifrån en....Nu är jag här igen och skriver. Fast jag vill visa lite bilder egentligen. Se här, en dopgåva som jag nyligen gjort, men inte kunnat visa förrän nu eftersom jag alltid vill att barnet skall bli döpt innan och fått sin gåva.
 
 
Till en liten Lilly. Jag hoppas hon får roligt med sin lilla stol =)
 
En annan liten som fick ett handgjort kort till sin dopdag är Milton.
 
 
Det är så kul att jag får variera mig så mycket i mitt skapande. Jag blir lycklig i detta =)
 
Just nu håller jag på med en tuschteckning, flytande tusch och stiftpenna. Sakta men säkert växer bilden fram. 
 
 
Jaha, tyvärr ligger den åt fel håll. Men så ser den ut nu, vet inte hur den slutar.
 
Igår hade jag förmånen att starta en kurs med två härliga glad tjejer. Vi börjar först med hur penslen fungera ;-) Ja, lite tecknik på hur man får fram olika streck och dessa är bra kunna för ibland behöver man bara dra ett streck för att det skall sitta där. Så härligt se hur de lyssnar och tar till sig, man kan se när de får fritt börja måla att de har tagit till sig vad man säger, för de hanterade pensel och utnyttjade tekniken. =) Vilka läraktiga elever =)
 
När man är nybörjare vill man gärna ha en bild som förebild som man målar efter. Det handlar inte om att kopiera utan att utmana sig själv och var och en har sin egen handstil. Bilderna blir olika och skaparens egna. Nybörjaren söker efter sitt eget uttryck, vilket inte är det enklast meddetsamma, utan man får söka sig lite fram och prova på olika stilar. Som person tycker man om olika bilder och stilar, men när man skall skapa så kanske man inte alls hamnar där man först trodde. Det händer en massa på under vägens gång. I början vågar man kanske inte måla fritt från hjärtat utan prova sig fram på annat sätt. Så är det med oss alla. 
När jag som liten satt på mitt rum så började jag rita efter bilder i tidningar, bilder som jag tyckte var snygga. När jag sen blev äldre, närmare åldern på en tant, så gick jag på konstskola och där var det bara att ösa på. Hur häftigt som helst. Vägen är lång, enligt mig blir man aldrig fullärd. Man blir modigare bara ;-) Det märks på mig, jag håller på med allt möjligt som jag tycker är kul, kommer aldrig bli expert, bara lycklig och glad av att våga prova mig fram.
Jag önskar er alla att ni någon gång i ert liv provar på, måla, eller det där du drömmer om. Gör det!! Man blir så lycklig av det.
 
Några som vär här och hälsade på mig i veckan var Irene och Gunilla, två underbara kvinnor som finns i mitt liv. De skulle fira min födelsedag, men jag småtvingade in dem i atelje´n och satte på dem förkläden. Ha ha ha helt underbart!
 
 
Från att inte tro sig kunna så gjorde de helt underbara alster och glädje var lika stor hos dem som hos alla andra som kommer och vågar. Ja, ni ser hur fint det blir.
 
 
Ja, ni ser hur lycklig och glad man kan vara fast man blir "tvingad". 
 
Tack alla ni som kommer hit och vågar vara modiga. Jag hoppas ge er livskvalite, mod, engagemang och inspiration till att vilja komma tillbaka. Ni ger mig väldigt mycket glädje och bekräftelse på att alla mår bra av att skapa. Jag blir lycklig och glad av era framsteg och lär mig att vägleda er. Där är jag verkligen inte fullärd. Fast hela livet är väl ett livslångt lärande. Där kom mitt förskollärar tänkande fram.
 
Nu önskar jag er en fortsatt bra dag.
 
Om du vill prova på är du välkommen höra av dig. Är du bara nyfiken på min ateljé och vill titta på mina verk, är du också välkommen. Vill du gå kurs, är du också välkommen. Bara hör av dig.
Män är välkomna också, inte bara kvinnor ;-)
 
0702474009
 
Kram Jaana