HKG och nya illustrationer på gång.

Hej! Nu händer det en massa runt om kring mig. Jag har haft förmånen vara med i starten av HKG, Humleslingans Konstnärs Gille. En ny förening som vi startar för seriösa konstnärer runt Ivösjön, var Humleslingan går runt. Medlemmarna kommer att vara från Sölvesborg, Kristianstad, Olofström och Bromölla kommuner. Tanken med föreningen är att vi gemensamt skall hjälpas åt med annonsering och marknadsförning vid större helger som t.ex. påsk och ev ha en stor gemensam utställning ihop. Tanken är att vi ska finnas med i konstkartan till påsk med egen flagga. Väldigt spännande arbete, få vara med och göra upp stadgarna för föreningen. Ser verkligen fram emot detta samarbete. Ni kommer säkert att få höra mer om detta senare när vi kommit igång. Jag har haft ett möte med min kära författare till Kenneth böckerna, Paulina Bengtsson. Vi har gått igenom texten en bit så jag vet vilken sorts bilder jag ska göra. Vi har väldigt roligt ihop när vi går igenom texten och jag gör snabbskisser i kanten och antecknar vad som ska finnas i focus. Det roliga är att jag ser bilderna framför mig nästan direkt =) Det underlättar för mig, sen måste Paulina klart godkänna dom när de är klara. Just nu har hon inte sett några bilder och då är hon bra nyfiken.
Kenneth är en rolig prick som jag fick bestämma utseendet på. Ni som känner min sambo ser kanske vissa likheter. Han får ofta agera modell, så jag får rörelserna någorlunda rätt. Nu när det är sommar så hamnar Kenneth ofta i solstolen, jag har svårt för att vara inomhus när solen skiner.
Jag brukar kunna jobba lite ändå och i sommar har jag massor av text att illustrera. Jag har börjat på den nya boken med flera bilder redan och har flera skisser som väntar. Jag måste bara skaffa mer akvarellpapper i samma sort, så alla bilder blir till på samma sorts papper. Fortfarande om du är ute och rör dig i närheten så är du välkommen in och vara nyfiken på vad jag gör. Är ni några som vill prova på, så bara hör av er. Kanske ett kompisgäng eller arbetslag som vill göra något annorlunda tillsammans, så ordnar vi det också. Du når mig på 070-247 40 09 eller bildjaana@hotmail.com Tack för du tittade in här igen. Kram Jaana

"Prova på-are" tillbaka i ateljén

Hej!!
Vad roligt det är när man känner energin från folk som vågar ge sig hän och ge utlopp för sin kreativitet.  Ikväll har jag haft återbesök i ateljén av två enegriska kvinnor. Vi har jobbat vidare på deras verk från förra veckan och så har de börjat på nya. 
 
Så spännande följa och leda dem i sitt arbete. Här är den ena som blev klar ikväll.
 
 
Här är den andra som blev klar. Så modiga dessa tjejer är! Så mycket spännande man kan plocka fram i sina bilder.
Deras bilder är långt ifrån min stil, men det händer att jag också ger mig på och bara ser vad som händer. Så här ser min oklara duk ut. Den har jag förberett innan tjejerna kom för att förklara, tipsa och visa.
 
 
Jag vet inte vad jag ska göra mer på den, men det kommer nog till mig. Tjejerna jobbde på bra ikväll och började på nya dukar.
 
 
Vi jobbade med maskeringstejp, som synes.
 
Den här tavlan är inte klar än, men hon jobbade på bra med den, men jag får inte visa resultatet än för er, för hon är inte nöjd själv och det måste man vara. Så kära vänner, ni får vänta.
Ni får se den andra som också är under process än.
 
Här sitter tejpen kvar och så här ser den ut utan tejp.
 
 
Oj, beklagar att bilden är lite oklar. Jag hoppas kunna visa er den sen igen när den är klar. Vi bollade lite ideér om hur man kan gå vidare på den. Det ska verkligen bli kul att följa deras arbete. De är så modiga och duktiga.
Man blir glad åt deras kreativitet och energi.
 
Så är du sugen, tveka inte, hör av dig och prova på du också.
 
Tack för du tittade in här igen.
 
Välkommen tillbaka.
 
Kram Jaana
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gillar besökare

Hej igen!
Måste göra ett litet snabb inlägg.
Igår jobbade jag med framsidan av nya Kenneth boken som Paulina börjat skriva. Lite skissning av olika tankar hit och dit, men jag har kommit på hur den ska se ut nu. Ska bara göra den. 
Jag skriver ofta att kom och va nyfiken, se vad jag håller på med. Igår kom det ett par danskar in och var nyfikna. Jättetrevligt! Jag gillar när folk är spontana och kommer och tittar.
De nära och kära, eller de närmast sörjande, som jag brukar skoja om, de kommer ofta och det uppskattas väldigt mycket. Det tjatar jag inte ut till er.
 
Kör du förbi och ser skylten ute är det garanterat att jag är i ateljén. Ibland är jag klart där utan att ha skylten ute. Till exempel om jag får små stunder över de andra dagarna då går jag ut där, men sätter kanske inte ut skylten för en liten stund. Knacka på och se om jag är där inne, eller om du vill, ring innan för att vara säker.
 
Påminner också om att du kan komma och prova på att måla. Bara ring så bokar vi en tid.
Varmt välkommen höra av dig.
 
070-247 4009
 
Kram Jaana
 
 

Frukostmöte och funderingar på måningar

Hej!
Som jag skrev förra gången går tiden snabbt.  Man brukar ju säg att ju äldre man blir desto fortare går tiden, men är det skillnad vinter och sommar? Går tiden snabbare på sommaren? Eller har det att göra med solen, som lockar ut en och man umgås med folk, går på loppis, festivaler och annat. Ja, hur som helst så var det några dagar sen jag skrev här.
Jag har haft lite annat att pyssla med i några dagar och inte hunnit in här på bloggen. Jag har målat lite, men eftersom det ska vara presenter som ska ges bort så småningom kan jag inte visa dem, än, bilder kommer sen. 
 
Imorse var jag på frukost möte med Bromölla kommun och företagare i kommunen.
Jag är van att prata för föräldragrupper och har sedan länge jobbat bort nerverna. Men i morse precis innan blev jag lite nervös. Det var mest folk jag inte kände. Tur att det fanns några kända ansikten bland alla. När jag stod där och skulle börja kom jag tänka på en föreläsning med Micke Gunnarsson i våras och han sa det att han inte hade planerat något manus eftersom han inte visste vad han skulle säga och i vilken ordning och det visste inte vi heller som skulle lyssna på honom. Så sant!! Det var ju ingen som visste vad jag skulle säg, så om jag sa något tosigt, så bjöd jag på det =) Magkänslan säger mig att det gick bra. 
 
Imorgon onsdag kommer jag vara hemma och jobba i ateljén, sen på kvällen är jag upptagen av personalmöte på förskolan.
Du är välkommen att störa mig i ateljén på dagen om du vill.  Var gärna lite nyfiken =)
Jag kör lite smått i gång med nya illustrationer till vår nya Kenneth bok. Framsidan till boken ska jag börja på och i tankarna ska jag fundera på bilderna till texten. Spännande tid fram över. 
Enda problemet jag har är att när solen lyser har jag svårt vara inom hus sommartid.  Nåja, jag löser det med skissblock och akvareller ute.
 
Den här oljemålningen väntar på mig, jag har inte gjort den klar. Kanske hinner jag det också imorgon.
Sen är det ju målningen med blommorna och Mattes skor. Hmmm inga problem med att få tiden att gå.
 
Nu har den stått ett tag att  det börjar bli dags ge sig på den. Kanske behöver bakgrunden mörkas ner mer just bakom skorna, blommorna bli ljusare....Tror jag börjar komma på hur jag ska göra.
Är du nyfiken på hur det blir är du välkommen komma inom. =)
Jag har även en annan ide i huvudet som jag måste göra. Kan bara inte bestäma mig om jag ska göra det i olja eller akvarell. Vilka problem jag har, eller hur?  Kanske ska jag göra båda. Vi får se.
 
Tack för du tittade in här igen. Välkommen tillbaka
 
Imorgon är jag alltså i ateljén och jobbar.  Välkommen!
 
070-247 4009
 
Kram Jaana
 
Min underbara ateljé.
 
 
 
 
 
 
 
 

Förkläden och kursstart?

Hej!
Nu sitter jag här igen. Jag skulle skrivit för länge sen, men tiden den rinner ur fingrarna på mig. Jag satt ute i ateljén till halv åtta ikväll och kom på helt plötsligt att hårbollen ska ut på kvällspromenad. Min lilla hårboll är rund och ullig ;-). Hon lider av denna värmen. Vi gick en bit men jag insåg att det blir igen lång runda ikväll. Det är för varmt för en som har päls runt hela kroppen. Nu ligger hon fortfarande ute och myser för det börjar bli svalare.
 
Idag har jag varit igång med symaskinen i ateljén.
 
Jag hade lite tyg liggande som jag inte blivit färdig att sy något av, dels har jag glömt vad jag skulle ha dem till, så nu kom de väl till användning. Det fick bli förkläden! För kommer DU och vill prova på att måla hos mig eller vill gå en kurs, så ska Du vara rädd om dina kläder. 
 
JAG är absolut tvungen att ha förkläde eller byta om till något oömt för jag kan inte gå nära färg utan att få det på mig. Tyvärr har många av mina kläder någon liten fläck här och liten där. Jag har så ofta gått förbi en tavla jag tänkt att nu får den vila lite, men ack så kan jag inte låta bli att bara "dutta" dit en liten klick och så glömmer jag bort mig och ....
 
På tal om att måla ;-). Jag startar målarkurser så fort vi är minst 4 st. Jag kan max ha 8 st här i ateljén. Vill du måla olja, akvarell eller akryl? Hör av dig till mig.
2,5 h á 6 gånger 1500 kr. Ta med eget material. Förslag på materialinköp kan jag ordna om så önskas.
Är ni några som funderar på att måla, så hör av er så startar vi, tiden löser vi, så den passar oss. Varför vänta till hösten?
Har DU aldrig målat men skulle vilja prova på, så tveka inte. Jag ordnar prova på tillfällen. 350 kr kostar det och jag står för material. Bara hör av dig!! Inga förkunskaper. Jag lovar det är kul! 
 
Du är välkommen att höra av dig till mig.
 
070-247 4009
 
bildjaana@hotmail.com
 
Tack för Du tittade in här igen.
Välkommen tillbaka.
 
Kram Jaana