Årets som gått och GOTT NYTT ÅR!!

Hej! God afton!
 
Mycket har hänt under 2013! Tänk att min ateljé blev klar. Vilken känsla det var att kunna få flytta in alla mina saker i där och ha en egen utställning och invigning i påsk, 2013. Otroligt!!
Samtidigt med invigningen släppte jag en egen bok, Den fula brevlådan.
 
Ibland händer det saker som man aldrig trodde skulle någonsin bli av. Jag riktar ett stort tack till Per i bokförlaget SPAM som trodde på mig och gav ut boken.
Jag har ingen erfarenhet av att skriva böcker, men nu finns den här i alla fall =) Den är sann! Under resans gång tänkte jag att oj, vilket jobb det är....massor!! 
 
Jag kan tänka mig att  min egen författare Paulina Bengtsson har mer koll på hur det hela går till, jag är bättre på illutrera än skriva, så skriv du Paulina så illutrerar jag =) Hur många fler ska vi göra? Det har blivit 4 böcker på 2 år!! Otroligt! Vid den sista boken om Kenneth gjorde han bekantskap med själva Dogge Doggelito, som kom och var med på boksläppet. Häftigt. 
 
En annan dröm som gått i uppfyllelse är att ha kursverksamhet. Jag har haft förmånen att vägleda ett gäng damer i höst som har målat med en sådan energi och glöd.
Tack snälla ni för jag får vara delaktig i er utveckling. Jag kommer att fortsätta att utmana och vägleda er efter  min förmåga. Jag har den absolut bestämda åsikten av att man blir aldrig fullärd och det är en utmaning att vägleda och att under den resan även själv lära sig en massa.
Du som är intresserad av att gå en målarkurs, tveka inte, kom och prova på!! Det är en sådan härlig känsla att bara ge sig själv tid och skapa. 
Jag har även haft en del andra evenmang här och hoppas kunna få fortsätta med det, så bara hör av er.
 
Nu när jag summerar lite av det som hänt under året är jag allra mest tacksam mot min sambo Mats som lagt ner massor av tid och byggt ateljén till mig. Utan hans byggkunskaper och hans goda vilja hade jag inte kunnat förverkliga min dröm. Han är en enorm stöttepelare och idespruta. Tack kära du!!
 
Nu vill jag tacka alla som varit och målat, gått kurs, provat på eller varit delaktig på något evenmang här hos mig. Utan er hade det inte blivit något. TACK!!
Tack även till min Lena som alltid tror på mig.!! 
Välkomna igen!
 
Ha en trevlig nyårsafton med massor av trevligt sällskap, god mat och var försiktiga med smällarna.
 
Önskar er alla ETT GOTT NYTT ÅR!!
 
Många kramar från en tacksam Jaana.
 
 

God Jul och öppettider.

Hej!
 
Jag har öppet i ateljén fredagen den 27/12, lördagen den 28/12 och söndagen den 29/12 mellan kl. 12,00-16,00 alla tre dagarna. Välkomna att vara nyfikna och mingla. Jag bjuder på kaffe eller glögg.
 
Se information om kursstarter efter jul här nedan. Har du frågor är du välkommen med dem till mig.
 
 
 
Välkomna!!
 
 
Tel: 070-2474009
 
Kram Jaana

Julklappar och öppet tider i helgerna, kursstarter 2014.

Hej igen!
 
Jag har presentkort till salu nu inför jul, till målarkurser och till prova på tillfällen.
En målarkurs kostar 1250 kr för 5 gånger á 2,5 h och ett prova på tillfälle kostar 350 kr och då har jag allt material. Det är också på ca 2,5 h.
 
Fler juklappstips: jag har  alla Kenneth böckerna hos mig till salu och min egen bok om brevlådan. 
Skulle någon vara intresserad så löser vi detta, kontakta mig på mobilen.
 
Kanske Du vill ha en kick of med arbetskamrater/ vänner och vill göra något annorlunda och trevligt tillsammans. Hör av er så bokar vi in tiden. Det kostar också 350 kr per person eftersom jag står för materialet. Önskars fika så kan vi lösa det till ett bra pris. Välkomna kontakta mig.
 
Jag har öppet i ateljén i mellandagarna om någon är nyfiken och vill komma mingla lite. Jag bjuder på kaffe eller om du hellre vill ha glögg.
Jag har öppet:
Fredagen den 27/12 kl.12,00-16,00
Lördagen den 28/12 kl 12,00-16,00
Söndagen den 29/12 kl.12,00-16,00
 
 
 
 
 
 
Enligt önskemål från tidigare kursdeltagare börjar jag en målarkurs söndagen den 19 januari kl.11,00. Få platser kvar till den. Anmäl dig snarast.
 
Jag erbjuder även målarkurser måndag, tisdag och torsdagkvällar kl.18,00-20,30 ( eller 18,30-21,00 enligt hur vi kommer överrens om tiden.) Kurserna på kvällarna startar vecka 5. anmälan görs senast vecka 3, fredag 17/1 2014.
Du kan måla i akvarell, akryl eller olja.
Anmälan gör du till min mobil. Ringer eller sms på nr 0702474009. Lämna namn, vilken teknik du vill måla i, vilken dag och dina kontaktuppgifter.
Du kan även maila till min epost Bildjaana@hotamil.com och lämna dina uppgifter där.
 
Välkommen och mingla och se vad jag gjort i ateljén.
 
Tack för Du tittade in igen.
 
Välkommen tillbaka.
 
 
Kram Jaana
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Städat och målat lite.

Hej!
Ja då var vi redan vid 3:dje advent. Tiden bara rullar. Jag har hunnit storstäda inne i ateljén och fått mer i ordning. Plockat undan och flyttat runt bland mina arbetsmaterial så de ligger mer efter hur jag behöver dem och mer lätt tillgängliga när jag behöver dem. Tror jag =). Jag får prova mig fram, men än känns det bra.
 
 
Penslar rena och fina och uppradade fint. 
 
 
Så ligger de bara en liten stund, för när jag sen börjar jobba så blir det inte så fin ordning. Får passa på och njuta av den nu medans den infinner sig. =)
 
Jag kan nu visa de doppresenter som jag gjort. Barnen är döpta nu och fått sina presenter, då är det fritt och visa dem.
En stolsits med Mumintrollet som motiv till lilla Nira.
 
Heidi fick en mätsticka som jag fotade i delar för att kunna visa motiven. Nalle Puh.
 
 
 
 
Roligt att göra barnmotiv, hoppas de blev nöjda små flickor.
 
Jag har idag varit inne i ateljén och jobbat. Började på en större duk, 80*80.  Det är en sak, att tänka sig hur en bild ska vara, men sen om den blir som jag vill ha den vet jag inte.
 
 
Så här kan en bild växa fram...
 
 
Jag visar inte alla stegen, men några kan vara kul att se.
 
 
Jag har målat i olja och nu tycker jag den kan torka. Ibland målar jag vått i vått men idag känner jag att den måste torka innan jag går vidare, risken för att jag skulle fördärva den fanns.Det får duga som en grund att bygga vidare på.  Jag får tålmodigt vänta.
 
Jag har gjort test illustrationen klar till en kille som skriver böcker. Jag vet att han gillar bilden, men han ska välja mellan några illustratörer, så nu väntar jag spänt om jag får uppdraget illustrera hans bok. Vi får väl se. Konkurrensen är troligen hård.
 
Jag har även gjort ett par andra biler som jag hoppas kunna visa snart, de ska användas av Halens Caming i Olofström. Spännande med uppdrag. 
 
Tack för du tittat in här igen.
 
 
Välkommen åter.
 
Kram Jaana
 
 

Första advent.

Hej!
Första advent.....hm har ni någon julkänsla? Jag känner inte av det så mycket än. Kan vara för jag inte städat och fejat inne i huset än. Den obligatoriska förnsterputsningen till jul gjorde jag i veckan men sen var det stopp. Vi har ett stort bord som står inne i vårt stora rum och tar upp plats. Detta bord är gammalt som gatan och borde egentligen slängas, men det kan ju inte vi, måste återvinna eller använda det. Det har regnat på det och den var blöt, men nu är den äntligen torr och jag har oljat in den. Vi tänkte ha den ute. Japp, tosiga eller hur? Istället för slänga den så kan jag/ vi ha den ute och ställa saker på eller ha buffemat på den på sommaren. Vi hittar nog användnings område till den. Vilket betyder att även jag kan nu julstäda, så småning om ;-) Får se när jag får lust till detta. Det blir alldeles säkert jul ändå. Ha ha ha tro nu inte att jag kan låta bli för det kan jag inte!
 
Idag första advent har jag haft en av flera extra målartillfällen som mina kursdeltagare har önskat. Finns det något bättre än att ha lyckats inspirera andra till att skapa. Det är ju underbart! Dessutom får jag se deras utveckling.
Måste visa några av deras verk. De är så duktiga.
 
Karin Johnsson heter konstnären. Hon älskar färger.
 
 
Britt-Marie Svensson heter konstnären till detta verk. Hon är en mästare på att använda vatten ihop med akrylfärger.
Dessa tavlor har inspirerats av bilder som hittats på nätet. Man kan se likheten men ändå blir de annorlunda, för alla har sin egen  stil att måla. Ungefär som att skriva sin autograf, så lämnar man sitt avtryck i målningen om är varje människas unika stil.
 
Själv har jag i helgen gjort 2 stycken doppresenter, men jag kan tyvärr inte sätta ut dem i bild än, efter som de ska vara gåvor. Bilder kommer efter nästa helg.
 
Jag kommer att jobba rätt mycket i ateljén denna veckan. Jag har några uppdrag som måste göras och en test bild till en författare som jag ev skall illustrera  till. Om han gillar det jag gör. Jag ska som sagt göra en test bild. Spännande!
 
Jag har en duk som är lite större, 80*80 som väntar på mig.Det kliar i fingrarna ge mig på den för jag vet vad jag ska göra på den, men först ska jag klara av ovanstående innan jag ger mig på duken.
 
Med tanke på julen så kan man köpa presentkort till målarkurser eller prova på tillfällen och ge bort en annorlunda julklapp till någon. Prova på tillfälle kostar 350 kr och då står jag för materialet. Det tar ca 2,5 h.
Målarkurserna brukar jag sälja 5 ggr 2,5h för 1250 kr. Till målarkurserna har man eget material med. Om så önskas kan jag tipsa om materialinköp.
Dessa presentkort kan du köpa hos mig, bara kontakta mig så löser vi detta.
 
Tider för kursstarterna efter jul kommer i slutet av december. Kolla här på bloggen eller på min sida på facebook. Det går bra ringa också. =)
 
Tack för du tittade in här igen. 
Välkommen tillbaka.
 
Kram Jaana
 
0702474009