Välkommen vara nyfiken

Hej!
Nu har jag gjort ytterligare några illustrationer till den nya Kenneth boken. Paulina, bokens författare har varit här och haft julafton ;-). Hon blir så glad när hon kommer och ser sin text i bilder. Hon norpar åt sig bilderna med!! De ska scanas in och så småningom när alla är klara så ska boken "sättas".  Det heter så när man sätter ihop bilder med texten, har jag lärt mig.
 
Idag ska jag bara göra ett snabbt inlägg här och påminna er om att jag finns tillgänglig om nån vill hitta en annorlunda present eller om du bara vill vara nyfiken så är du välkommen.
Ring 070-247 40 09 (så jag inte doppar stortån i sjön, det händer inte så ofta, eftersom jag vill ha väldigt varmt vatten.)
 
 
Jag har i nyligen gjort mitt första försök att måla porträtt. Det var inte lätt, men jag har försökt. Det finns viss likhet mellan porträttet och modellen. ;-) Jag har målat i smyg av ett foto på in kära pappa som snart blir 75 år och vad ger man någon som har det mesta? Fotot jag målat efter är taget när pappa blev 70, så helt hundra är det inte men jag tycker man kan se att det ska vara pappa ialla fall.
 
 
Min kära pappa blir 75 år nu den 30/7, men han har fått sin present i förväg eftersom han har haft besök av sin syster från Finland. 
 
Påminner om att man kan prova på även under sommaren.
 
Nu önskar jag dig en härlig dag och kom gärna och va nyfiken.
 
070-247 40 09
Tack för du tittade in här igen, välkommen tillbaka.
 
Kram Jaana
 
 
 
 
 

Semester och illustrationer

God morgon!
Jag hoppas alla får lite semester och kan vila upp sig innan höstens arbete drag igång. Jag har semester från mitt jobb på förskolan och är hemma och jobbar. Hmmmm är det semester? Ja! För mig är det semester, jag får skapa så mycket jag vill och när jag vill. 
Jag har nu varit hemma en vecka och har 3 veckor kvar. Tiden går fort, väldigt fort har jag upptäckt. Gamla brukar säga att när man blir gammal så går tiden fortare. Det stämmer nog. Visserligen är jag ingen dinosaurie, men en farmor ialla fall ^^ ( ser ni hur jag himlar med ögonen)   ;-)  Vad jag menar är att om jag gör det jag gillar så försvinner tiden snabbt iväg. Jag älskar hålla på med allt möjligt som är skapande, men det har jag tjatat om innan.
 
Som jag berättat innan håller jag på med illustrationerna till nya Kenneth-boken. Ni ska tro att det är kul!! Jag får vara lite små tokig och göra roliga biler. De flesta av bilderna jag gjort hittills har varit väldigt roliga att göra.
 
 
Detta är en liten detalj från en av illustrationerna. Det är så kul förstår ni för när Paulina och jag går igenom texten så ser jag en massa roliga bilder direkt och vet hur jag ska göra. När sen några bilder börjar bli klara så är hon så nyfiken och blir glad över att jag lyckats att illustrera hennes text så hon blir nöjd. Ja, vi blir jätteglada båda två. =)
 
 
En liten detalj till från den nya boken =) Ja ni ser, det kommer att hända en hel del spännande i boken. 
När jag gör illustrationer till böckerna så är det väldigt kul, men det är något alldeles extra när jag håller sen den färdiga boken i handen och ser hur boken har blivit ihopsatt. Hur bilderna ser ut och var texten har hamnat.  När jag tänker tillbaka till när vi började vårt arbete så har det gått fort och det har varit ett fantastiskt samarbete. Jag är glad jag fått vara med på denna resan och fått skapa Kenneths utseende och fått illustrera hans resor.
Ni kommer säkerligen få höra om vår Kenneth fler gånger.
 
Jag är mycket i ateljén nu och jobbar. Jag gillar när det kommer folk och hälsar på. Kan vara så att jag är lite pratglad också ;-) Hur som helst , är du nyfiken så kom! Vill du vara säker på att jag är hemma och jobbar i ateljén så ring innan, 070- 247 40 09. 
Det kan ju hända jag vill doppa stortån i sjön nu när det är sommar och varmt. Jag ska vara hemma hela sommaren, så välkommen!
 
Är du sugen på att prova på så ordnar vi det också. Det kostar 350 kr per person och ca 2,5 h. Material har jag, så tvecka inte.
Kurser startar jag så fort ni är 4 st om ni vill måla i sommar, annars kör jag igång i september. Hör av dig om du är intresserad. Tider kommer jag att meddela här och på facebook.
Kostnaden för kurser blir 1500 kr 6 gånger 2,5h. Jag kommer att köra flera kurser i höst.
 
 
Nu önskar jag dig en solig fortsättning på dagen och tack för du tittade in här igen.
 
Välkommen tillbaka.
 
Kram Jaana
 
Min mobil om du är nyfiken ;-) 070-247 40 09
 
 
 
 
 
 
 

Illustrationer och erbjudande

Hej!
Nu har jag snart semester från mitt jobb på förskolan. Jag kan ägna mig mer åt skapande. Jag håller på med illustrationer till den nya Kenneth boken som Paulina skriver. Det är jättekul att illustrera till henne. Hon är så lätt att göra nöjd =).
 
Dessa två böcker har jag illustrerat och de ska få en uppföljning nu snart. Det känns jättespännande.  Sen har jag även gjort illustrationer till hennes manual också. 
 
Ja nu glömmer väl inte min egen bok, Den fula brevlådan. Skriv gärna en recension om den till mig eller gå in på adlibris och gör det. Det hade verkligen varit kul om jag fick veta vad ni tycker om den. Ännu bättre är det om något barn ger sin åsikt om den.
 
Jag kommer att jobba i ateljén nu i sommar och ha öppet. Du är välkommen att titta in och vara nyfiken. Kanske hittar du en tavla som du gillar.
 
Jag gör lite allt möjligt i min ateljé. Denna mätsticka är en beställning till någon liten tjej. Hör av dig om du har problem med presenter till födelsedagar, kanske har jag någon bra lösning som kan passa. 
 
Fortfarande om några är intresserade av att prova på så går det jättebra. Jag har material och färger. Det kostar 350 kr och tidsmäsigt är det ca 2,5 h.
Jag startar en målarkurs så fort ni är 4 st som vill måla. 6 gånger 2,5h kostar 1500 kr. Material står du för själv. Behöver du förslag på inköpslista så kan jag hjälpa dig med det. Vi löser allt =) Du behöver INTE ha förkunskaper i målning i någon teknik, du ska ju lära dig . Jag tipsar och  vägleder dig och du ska ha kul och våga prova dig fram till ditt eget sätt att uttrycka dig. 
Om du tittar här på min blogg ser du hur andra har vågat. Alla kan på sitt sätt.
Är du osäker så kom och prata med mig.
 
 
Du är välkommen att höra av dig till mig! Kom och var nyfiken.
 
Jag älskar skapa och hoppas inspirera dig också till att våga prova. Har man en gång börjat sä är det underbart sätt att koppla av på.
 
070-247 40 09
 
Tack för du tittade in här igen.
 
Kram Jaana