Four horseman...

Jag målar inte så ofta i akryl, det torkar snabbt vilket jag inte gillar. Jag föredrar olja. Jag har en dröm som jag börjat skissa på. Jag målade till Josef en tavla i akryl, The four horsemen of the apocalypsen. Den blev rätt bra, men jag känner att jag måste prova i olja.
                                     

Så här ser den ut i akryl. För ett tag sen gjorde jag ett försök att göra den i ett annat utförande och då i akvarell och så här blev den. Den är såld.
 
Så nu återstår utmaningen i olja. Får se hur det blir med den. Får skissa klart och prova.
 
Tack för Du tog dig tid igen ;-) 
 
Välkommen igen. Ha en trevlig höstkväll.
 

Friggeboden

När vi flyttade till huset köpte vi en liten friggebod som numera är full med målarsaker som jag inte får plats med i huset och lite annat. Det är tänkt den ska vara en gäststuga sen.
Jag är ju lite av en målarkludd spm målar på lite allt möjligt så jag var bara tvungen att prova om det gick måla på den grova ytan på friggeboden....Inget fin lir men grovt var det inga problem.
 
Så då började jag med en sida och så här blev det.
 
Den sidan syns inte ut på vägen så funderade jag lite och.....
 

Denna sidan syns ut mot vägen. Det var riktigt roligt att måla den. Tja...så var det en sida kvar... Ha ha ha lite grovt målade jag pinuppor på den sista/baksidan.

 
Sally hamnade på boden också...=)
Det är tur man får vara lite tosig eller?
 
Just nu håller jag på med illustrationer till Paulinas nya bok och kan inte lägga ut något eftersom det hela är heligt. Skissar och skissar än =)
Ibland blir jag lite så fundersam på vad har jag visat och vad har ni inte sett. Jag har lagt upp en del på Facebook och lite finns på min gamla hemsida. När man ensam blädrar bland bilderna blir man lite off och vet inte vad man ska visa för jag tycker jag har sett allt så många gånger....Hoppas det kommer sådant ni inte sett. Jag har gjort en massa , tyvärr har jag inte allt på foto...en miss jag lärt mig.
Jag har en del nya målningar på gång, men jag vill nog de ska var klara innan ni ska få se dem, eller?
Får fundera på det lite.
 
Tack än en gång att Du tittade in här. Välkommen åter!
 

Nya bilder på ateljén.

Lite nya bilder från bygget. Som ni ser fattas dörrarna. De väntar på att sättas upp. Det är så spännande...=)
 
 
Så en bild från röran inne i ateljén. Isolering är på gång inne. Mer bilder kommer sen när det hänt något mer som liknar något.
 
Ha en bra dag . 
 
Välkommen och titta igen.

Lite olja och lite akvarell.

Nu känns det att jag måste komma igång att måla nytt igen. Jag har en massa små projekt på gång vid sidan om just nu, så något skapande har jag ju på gång, men jag menar på duk och olja.  Har flera dukar som är skissade och väntar, men på något vis känns det som om jag ska inte göra det nu, utan bara kasta mig över en duk och se vad som händer. Hmmm det får nog bli denna veckas jobb...
Få ställa mig vid staffliet och se vad som händer sen....
Jag har ju genom åren målat massor av blommor. Konstigt, för jag har inga gröna fingrar och kan inte namnge dom, men kan beundra deras skönhet.
Här kommer några som jag gjort.
 
Dessa är lite starka i färgerna. Här kommer några till...
 
Dessa tre tavlor är sålda.  Båda dessa serierna är i olja.
 
 
Akvareller har jag gjort massor. Vallmo har varit något jag målat ofta. Denna är en akvarell. Här är en till.
 
 
Denna har nog de flesta sett, motivet har jag gjort till Vikinga marknaden. Tusch.
 
Julmotiv. Denna lilla vätten står och väntar under misteln. Tavlan ägs av min yngsta son Mattias.
 
Den som väntar......Tavlan är såld.
 
Lite olja och lite akvarell blev det ikväll.  Vi närmar oss juletider så ....Fram med penslarna =)
 
 
Tack för att DU tittade in här igen. Välkommen tillbaka.

Från "sykorgar" till möbler.

Regn, regn , regn.......sitter i mitt kök och målar lite allt möjligt. Radion är mitt sällskap för Sally ligger och myser bara i soffan och gör inte många knop idag. Hon lyfter lite på ögonbrynet för att ha koll på vad jag hittar på.
Här kommer lite smakprov på hur det kan se ut när jag målar på t.ex sykorgar eller vad man nu kalar dessa.
 
De är ska lackas sen. Här är en till liten ask.
 
Så kul att ibland måla sånt här och variera sig, jag kan i alla fall inte hålla på med samma saker hela tiden utan jag måste göra lite olika hela tiden.
 
Denna låda målade jag för många år sen, den står i mitt kök. Man kan göra tråkiga saker lite piggare med lite färg. 
När vi flyttade in i vårt hus tapetserade vi om i den röran kom jag på att jag måste piffa till annat också. Så här blev det.
 
Och så här.
 
Ni ser det är härligt med färg!!
Nu ska jag återgå till mina färger. Få se vad det blir nästa gång.
 
Tack ännu en gång för att DU tittar in här. 
 
Önskar dig en mysig fortsättning på dagen.

Mina senaste pinuppor!

Jag har innan sommaren målat några pinuppor som jag har hängandes här hemma. Dessa var jätteroliga att måla. De är i olja.Är nån intreserad av dessa tavlor så är de till salu. Hör i så fall av dig till mig.
 
Denna är 40*50 cm stor. 
 
 
Så här ser nästa ut. Tjejen som river sin parkeringsbot. Denna är 60*80 cm
 
 
Denna är i samma storlek, 60* 80 cm.
 
 
Även denna är lika stor 60*80 cm
 
Jag har tittat mycket på pinuppor på nätet och hittat min inspiration där och gjort dessa till mina egna tolkningar.
Säkert kommer jag att göra fler i framtiden. 
 
Jag funderade på en sak, visst är det konstigt att man liksom har en "handstil" även när man målar för oavsett vad jag målar för motiv kan man se att det är gjort av mig.... Man känner även igen andra, de stora mästarna från förr, deras verk och stil känner man ju igen.
Nu har ju jag inte blivit en mästare och det vet man ju aldrig hur det kommer att gå med ens konst, tidigare och nu vet jag ju, men om framtiden, det vet vi ju inte. 
Min älskade dotter hade en lösning på det! Jag skulle bli lite lagom "tokig" och dö tidigt så kunde barnen sälja mina verk och bli rika. Ha ha ha ja, vi har skrattat åt detta många gånger.
Nu är det ju så att jag är ju redan lite "konstig" ;-), men jag har deffenitivt inte tid att lämna in än för jag är inte klar här, inte!
Så tyvärr kommer jag att finnas kvar länge, länge länge....och sen kommer jag kanske att spöka.
Så därför kan Du titta in här igen och se vad tanten har satt in för något nästa gång.
 
Nu ska jag inte svamla mer utan önskar dig en mysig söndags kväll.
Tack för att Du tittar in.
 

Lite blandat en lördag kväll

Lördag kväll, eldar i kaminen och myser.
Det har regnat hela dagen så man känner sig lite slö.Sally, vår lilla hund vägrade gå ut idag, är man prinsessa så slipper man. Hon hade blivit blött och hon hade fått fönas torr. Ja!! Jag vet, men hon är en bishon frise och hennes päls blir blött. Inte alls som andra hundar kan vara ute i regnet och bara skaka av sig.
Nog om henne nu. Här kommer en akvarell på henne.
 
Denna gjorde jag för några kilo sen...va?!  Nej, jag menar några år sen. Nu är hon ju så ullig och gullig vår lilla sessa.  Akvarellen är såld.
För att visa vad jag mer hittar på ska jag visa här vad jag målat för hand på väggen i ett kök. 
 
Det var en aningen pilligt att få det jämnt med penslar. Jag blev nöjd och ägarna av köket också. 
 
Dessa 6 tavlorna hänger hemma hos min syster. 
 
Här är en sak jag gjorde i somras. Jag tyckte jag hade ett för litet bord på baksidan och när man är många behöver man plats att fika. En gammal dörr blev ett bord. Min kära sambo fick avbryta vad han höll på med och assistera mig så att kantlisterna hamnade rätt. Rätt kul att återanvända saker. Jag behöver iaf inte ha duk på bordet.
 
För att Sally, vår lilla hund, inte ska jaga katter gjorde jag denna katt till henne så hon skulle vänja sig. Han heter Luzifer,för han får mig att tänka på katten i sagan om Askungen. (Ni ska veta att jag är barnsligt förtjust i teckande filmer.) Nåja, inte satte Luzifer Sally på plats fast han ser ut att ha attityd.  Han får väl ligga kvar ute och kanske skrämmer han en och annan mus. Inte vet jag.
Nu önskar jag DIG en trevlig kväll och hoppas du tittar in här igen snart.
 
( Ni får ha överseende om jag kastar omkull en del bokstäver när jag skriver eller om jag stavar fel, Det går lite fort ibland och jag hinner inte alltid med mina fingrar. Jag erkänner också att jag glömmer kolla igenom texten.Ha en vild fantasi så förstår ni. )

"Min författare"

Jag har haft förmånen träffa på en hel tokig kvinna vid namn Paulina Bengtsson. Hon "raggade" upp mig på förskolan, för hon höll på och skriva en barnbok och letade efter nån som kunde illustrera. Gissa vad kul vi har haft när vi har jobbat ihop. Hon är "min" författare =)
Först skulle vi bestämma hur Knenneth skulle se ut och sen när det var klart så bara ploppar bilderna upp i huvudet på mig allt eftersom Paulina skriver. Vi har gjort två böcker om Kenneth, "Kennneth tar oss från A till Ö igenom Sverige" och "Kennth letar platser i norden".
Så här ser Kenneth ut.
 
Nu i kväll ska jag träffa Paulina igen för ett nytt projekt som ska bli så spännande.
 Ha en trevlig dag.

Kort historik

Hej!
För er som inte känner mig skall jag göra en lång historia kort.
Jag är född för en massa år sen i Finland och kom till Sverige när det behövdes arbetskraft här. Ja, jag jobbade ju inte då utan mina föräldrar, så gammmal var jag inte, än.
Efter ett tag hamnade vi i Näsum var jag kan säg att jag växt upp det mesta. Mitt hjärta klappar för lilla Näsum.En liten by i nordöstra skåne.
Runt Näsum har jag bott mitt vuxna liv och fick 3 underbara ungar som idag är vuxna. 
Jag och min sambo hittade ett litet hus utanför Bromölla, Grödby vart vi flyttade 2010. I detta lilla hus var det inte plats för mina målarsaker....alltså fanns valen, sluta skapa eller bygga en ateljé. Ja det fick det ju bli.
En underbar dröm som håller på att bli verklig.
 
Så här såg det ut intill vårt lilla hus.Längan var för dålig för att bli ateljé, så den fick vi riva. Oj vad jag slet! Jag skulle ju vara minst lika duktig som min sambo. Hmm den finska sisun hjälpte mig. Vi fick ner den till slut och nu håller vi på med bygget.
Här kommer en bild på hur det såg ut innan i höst.
 
Bygget går framåt och snart kommer mer bilder.
Vår tanke är att det ska vara klart till påsk. Jag längtar efter att få komma igång och jobba där inne. Nu ligger det målarsaker på vårt köksbord, nästan alltid. Tänk att få jobba och bara lämna allt för att kunna komma tillbaka och bara fortsätta där man var. 
 
Nu var det ju konst jag tänker mig mest visa här. Ja om jag inte ändrar mig ;-)
Här kommer en akvarell som jag gjort och som ägs av Näsums församling. 
 
Jag tror det räcker för idag. Jag ska inte trötta ut DIG! Du är välkommen titta in igen.

TACK!!

Jag vill ge Sandra Jönsson ett stort TACK för all hjälp med starten av denna blogg.
Titta gärna in på Sandras blogg, hon är enormt duktig fotograf. ♥ fotografsandra.blo.gg
 

Välkomna till min blogg!

HEJ!
DU är välkommen att titta in på min blogg som jag har skapat i syftet att sprida min konst och vad jag hittar på i min kommande ateljé som vi håller på att bygga.
Som välkomst bild till er bjuder jag på en bild på en pinuppa jag gjort till min älskade son Lars. Biden är målad direkt på väggen. 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.