Halvvägs...

Glad påsk på er!
Nu har jag äntligen öppnat! Så underbart spännande och roligt. Visst, skrämmande också. Tänkte på att om det inte kom någon som ville se min konst hade jag fått sitta där vackert och kackla själv.
Jag slapp vara själv. Min kära Lena Nilsson kom, bokförlagets SPAM, Per Martinsson gästade oss en bra stund. 
Under dagen var det en jämn ström med trevlig människor som och tittade på min konst. Ja, en del kanske var lite nyfikna på ateljén, vem vet. Trevligt var det iaf fall. 
Tack alla ni som har besökt mig under dessa två dagarna. 
Ibland sker möten som kan leda till framtida samarbete. En frö kan sås och tanken kan växa och utvecklas. 
Underbart. Ser fram emot eventuella utvecklings möjligheter.
Mattias lekte papparazzi, så jag har lite bilder från första dagen.
 
Här ser ni böcker från SPAM, vackra virkade alster av Lena Nilsson och den stora skålen godis som jag fått rädda undan så den klarade sig till påsk. Det konstiga är att hur illa jag tycker om godis så kan jag inte låta bli det när det ligger så framme. Usch för detta godisätande. Idag har jag lyckats hålla mig lite bättre än igår. Jag jobbar på det!! Jag är ju lite allergisk mot det eller hur?! Jag måste ju inbilla mig det! Annars så äter jag upp det. Önska mig lycka till imorgon så jag inte faller för frestelsen, ja inte så många gånger iaf.
 
 
Jag har fått så många vackra blommor. Så tacksam, för jag har fått många fina foton på dom och de kommer inspirera mig i mitt skapande. Ja, ni har säkert märkt att jag gillar måla blommor. Man blir glad av blommor och så är de vackra och det är utmanande och roligt måla dom.
Nu händer det ju att jag målar annat också. Ett annat fint motiv som fanns inne i ateljén kommer att ge mig inspiration till att måla är följande.
De som var närvarande betvivlade mitt förstånd, men det är ingen fara med det. Jag har ju förklarat att Jussi (min kära kusin som tappade mig i golvet som liten) är ansvarig för mitt förstånd.
Lite mingel bilder
Nyklippta Caroline Ohlsson och hennes Arne
 
 
 
 
Nyfikna på "Den fula brevlådan".
 
 
Lite vackera sköna filtar och "snyttedukar". 
 
Vet ni, det är kul när folk uppskattar vad man skapar och ger feedback, men det som gör mig jätteglad är när någon förälskar sig i ett verk och vill ha det med sig hem. Då blir det dubbel glädje. Det är den bästa feedbacken man kan få. Det sporrar en att fortsätta att fördärva sina egna kläder. Hmm... så blir det ibland som följd av att skapandet. Jag är så inne i det att jag glömmer att jag inte ska torka av penslen på mina kläder. Ibland ska jag bara dra ett steck till eller så och har jag inte oömma kläder på mig brukar det sluta med att jag har färg på kläderna. Oljefärg får man inte bort heller.
Min sambo börjar undra om jag har några kläder som jag inte målat ner. Tror jag får skaffa arbetskläder.
 
Jag kan summera påsken så här långt att den varit väldigt trevlig och bra. Sålt lite och  träffat massa treligt folk. Jag hoppas den fortsätter i samma anda.
 
Jag önskar er en trevlig fortsatt kväll och ni är välkomna hit.
 
Tack för att du hittade min sida igen.
 
Välkommen tillbaka
 
Kram Jaana
 
 
 

Dagen före...

God morgon!
Idag är jag uppe med solen igen. Snacka om varning på kärringen! Inte har jag tid och åka till Blåkulla heller fast jag är uppe med solen. Kärring som jag är. 
Nu är det otroligt nära! Dagen före är det idag. Ingen som varit inne på min blogg eller mina Facebook sidor har missat det, väl? Tror jag varit rätt traggig nu mot slutet.Nån sa att det kallas för marknadsföring...=)
Jag vill bara visa upp vad jag skapat och under processen händer det ju att jag "råkar" måla på mina kläder. Mats undrade häromdagen om jag hade några omålade kläder kvar?
Tror det är bud på köpa arbetskläder.
Idag skall jag till Humletorkan och hänga upp lite tavlor. Humletorkan har öppet i påsk med konstutställning och konsthantverk. 
De har även de mest utsökta hembakade kakorna som går att köpa!! Jag kommer inte själv vara på Humletorkan i år. Jag ska som bekant vara hemma i år. De andra åren har jag suttit på Humletorkan och målat samtidigt som det är utställning. Kommer att sakna mina vänner som ställer ut även där i år. Kakorna kommer jag att sakna!
Nu tar jag ialla fall ett kliv framåt? Sidan? Vad ska jag kalla det?Hmmm!
 
Jag har fått möjligheten att få en egen ateljé och då måste jag prova mina möjligheter.
Min fantastiskt duktiga sambo har gett mig denna möjlighet. Han tror på mig! Hoppas jag kan förvalta det förtoendet nu framöver och göra något bra av det. Tack älskling!
Lena Nilsson har varit en otrolig stöttepelare som funnits vid min sida när jag själv tvivlat. Tack kära du, för ditt stöd. Älskar dig!
Ojjojjoj, nu blev det känsligt! Men ni fattar att vissa människor är så underbart bra att ha runt sig. Ibland glömmer vi bort att vara tacksamma och berätta detta för dessa. Tack, alla som stöttar mig.
Nu skippar vi den delen av texten. ;-)
 
Mattias, min son som i vanliga fall gör Göteborg osäkert, (han studerar i Götet) har kommit hem en runda i påsk. Mycket trevligt. Han ska leka paparazzai på långfredagen med sin kamera. Han har redan tagit en massa trevliga bilder från ateljén när jag försökt komma underfull med hur allt ska vara. Det är inte lätt. Jag är en bredd målare, inget liknar den andra så värst mycket, ja det ska vara blommorna i så fall. Vi får väl se hur många gånger jag flyttar runt det. 
En akvarell ramlade ner redan igår och gick sönder i ramen....Så det kan bli.Ingen sakda på folk, så det överlever jag.
På tal om skada så måste man försäkra sig när man drar igång sådant här....så mycket att tänka på och komma ihåg. Har iaf fixat det. 
Nu har jag skrivit en massa, då är det väl dags för någon bild?
 
 
Får se så den här inte får liv och börjar dansa till musiken från radion. Hmm det är i och för sig ingen bra mottagning på antennen till min lilla radio där inne, får skaffa något bättre.
 
Mattes kamera är superbra. Flyttar man focus lite så får man fina bilder.
 
 
Igår var jag och gjorde fina naglar, de ni ser här är innan. Hemsk syn.
När jag var och fick fina naglar så fick jag av Helen på Solhörnan en jättefin blomma. Hon kan inte komma till invigningen men ville ändå önska mig lycka till! Så gulligt av henne! Jag blev verkligen överraskad och glad. Håren reste sig på armen och jag blev lycklig. Tack Helen. Det värmde mitt hjärta!
Bild på blomman kommer. Jag sitter vid en annan data just nu och har inte den bilden i denna.
 
Nu doftar det kaffe! Mats har satt på det. Lite varning på honom också! Han kunde inte heller sova.  Vi som bara är 25 ;-) Nu får det bli frukost och kaffe. Mattias vaknar nog snart också, eller?
 
Nu önskar jag Dig en bra dag och hoppas Du tittar in här igen snart.
Välkomna nu till påsken=)
 
Kram Jaana

Nu närmar det sig!!

Hej!
Söndag kväll. Jag har vairt uppe med solen båda dagarna. Ingen väckarklocka, bara solen/ ljuset tvingade upp mig. Det är nog varning på mig nu! Varför har jag inte vett och sova när jag är ledig? Dagen blir ju längre på något vis när man är uppe med solen, man hinner en del.
Jag har städat ut alla verktyg, målarspannar, elgrejer ut ur ateljén. Lastade dem utanför fint, så min underbara sambo tog hand om dom sen. Själv putsade jag fönster, städade och sen började vi kånka. In och ut mellan huset och ateljén. Tavlor i högar, målarsaker, böcker, mera tavlor...så smutsigt det blev inne i huset, för inte tog jag av mig skorna inte. Det är ju jag som får städa ändå...=) Det var skönt att få det gjort. Det börjar liksom bli på riktigt. Än är inte allt ute, men mycket.
Idag har jag putsat fönster på huset och städat efter all flytten. Det känns också jättebra, få ordning till påsk.
Fortfarande fast vi kånkat ut en massa så finns det en massa kvar i huset!!!! Vi bor ju inte minimalistiskt. Tror nog vi är några hamstar, både jag och Mats. Vi samlar på en massa.
Det syns iaf vilka som bor i huset. Tror folk tänker konstiga människor, antagligen ;-) Jag är lyckligt ovetandes iaf. Mats med =)
Efter allt slit i helgen, så blev det en överraskande avslutning 
 
Riktigt god hamburgare på Bellas Palce. Vi hade tur som kom som vi gjorde, för bara en liten stund efter oss kom en hel buss med folk. Roligt att det kommer folk till Bellas, ett fantastiskt fint ställe. RockaBilly musik i bakgrunden. Oj, vad jag hade lust att dansa, kunde dock bärga mig. Hade sett roligt ut mitt bland alla matgäster. Benet gick i takt hela tiden under bordet.
 
Den här mannen har flyttat in i ateljén. Där hör han nog hemma.
 
Gästboken har kommit på plats. 
 
Detalj från en tuschteckning....och en till detalj....
 
Nu snart så.... =)
 
Höll nästan på att glömma! Vad trevligt skrivet reportage av Kristianstads bladet. Stort tack till Roger Bing.
 
Jag väntade mig en liten hörna i tidningen, men blev glatt överraskad. Verkligen kul. Än en gång TACK!
 
 
Ha en trevlig söndags kväll.
 
Tack för du tittade in här.
Välkommen tillbaka
 
 
Kram Jaana
 
 
 

Lite "svamel" och bilder.

Tjolahopp!
Idag har jag färdat tavlor så de har upphängningar. Inne i min ateljé har jag tavelhyllor som mina tavlor ska stå på men det har kanske inte alla hemma. Jag hoppas ju att nån tycker om min konst och vill köpa, så jag slipper göra majbrasa av allt.
Ja, jag gör nog inte det inom den närmaste tiden, men man vet aldrig ;-) En dag kanske jag måste värma mig.. Nej, det får vi hoppas att jag slipper göra.
Ida, min dotter, har förutspått  att om jag blir galen (galnar än nu) så ska hon sen efter min död sälja alla alster och bli rik. Hur många konstnärer har inte blivit kända efter sin död? Kanske efter att varit lite "galna"? Om jag blir mer galen än nu så tackar vi än en gång Jussi för det.
Jussi är min äldre kusin som tappade mig i golvet som liten. Så mitt fel är det inte att jag är som jag är. Jag  lutar mig tryggt och låter honom ta det ansvaret.
Älskade Jussi, det är inte lätt, eller hur? Nå ja, vi har klarat oss bra.
Jisses vad jag svamlar på nu...
Idag har Kristianstads bladet varit på besök. Hur det gick vet jag inte. Känns som om jag glömde något....vi får se i veckan när reportaget kommer i tidningen. Ibland kommer man liksom av sig och får inte fram något vettigt.
 
Nu har vi en massa tavlor som står uppradad här lite överallt i huset.
Jag har börjat tänka på flytten ut i ateljén så....snart är det så jag kan slänga ut alla verktyg och ta dammvippan och in med mina saker.
Nu är det risk för att jag börjat bli tjaaaaatig. Jag får visa lite bilder för Dig istället.
Här kommer....
 
Denna är i privat ägo hos barnens pappa.
 
 
Denna har Lars och Hanna. Lars är min äldsta son. Jag gjorde denna så det skulle matcha hemma hos dom.
 
 
Ett vildsvin till en jägare som fylde år.
 
 
 
 
Tre stycke i en serie om vallmo.
 
 
En i olja...
 
 
Och en i akvarell....Kul att göra i olika tekniker. Själv tycker jag att akvarellen blev bäst.
 
Dessa tavlor är inte nya. Vill Du se nytt får Du komma till påsken och se min utställning här hemma ;-)
Jag kommer att sen efter påsken att sätta in bilder från utställningen här på bloggen.
Nu ska jag inte svamla mer;-)
 
Ha nu en trevlig kväll och välkommen tillbaka hit.
 
Kram Jaana
 
 
 
 

Böcker och elgubbar.

Hej igen!
Det händer en hel del just nu.
Idag släpper Paulina Bengtsson sin tredje bok och jag har gjort de illustrationerna som finns i denna nya bok. Den nya boken heter "Snälla! Gör en manual så jag förstår mig på dig".
Så då har jag illustrerat tre böcker till denna fantastiska kvinna som sprutar ideér omkring sig. Hon nöjer sig inte med att släppa böcker, utan hon gör fantastisk reklam för Olofström samtidigt och ordnar fester =). Beundrar denna härliga kvinna och är stolt över att få vara hennes illustratör.
 
Här ser ni alla dessa böcker. 
 
Igår fick jag ett annat efterlängtat besked. Jag har vetat detta skulle ske, men inte vågat tro att detta skulle bli verklighet. Jag måste tro det nu. Jag nyper mig i armarna och känner efter.. Japp! Jag känner nypen så då är det väl sant det också, så jag drömmer inte.
Se här:
 
Jag har gjort en egen bok. ja, en alldeles egen. Den släpper vi långfredagen när vi inviger ateljén. Kom och se själv ;-)
 
Historien om brevlådan kom jag på för några år sedan en morgon på väg till jobbet.
Jag stod i en korsning och skulle ut med bilen och mitt emot mig stod på andra sidan vägen stod en gammal brevlåda. På väg till jobbet växte historien om brevlådan och när jag kom hem på kvällen berättade jag detta för Mats, min underbara sambo, sa han enkelt "Skriv ner den så du inte glömmer den"!.
Ja, så jag skrev ner den och la den i datorn. Där har den legat nu ett bra tag och jag har inte tänkt på den alls.
I höstas träffade jag en förlägare, Per Martinsson från bokförlaget SPAM. Vid det tillfället kom jag tänka på historien i datorn och nämnde det för honom.  Han fick läsa den och sen rullade det bara på. Jag har gjort illustrationerna till boken själv. 
Jag är så tacksam för alla som tror på mig och stötar mig. Utan alla dessa underbara människors stöd hade jag inte alls varit så här långt med mitt skapande. TACK!! Evigt tacksam.
 
Idag har det varit aktivitet i ateljén. Elarbete pågår. De som hjälper oss är Mats brödrar, Bert och Åke.
 
 
Elgrejer....inget för mig.
 
 
Spotlightsen börjar komma upp. Spännande.
 
 
Coola lampor. Jag kan rikta in dom sen hur jag vill. De stora kloten är inte discokulor som jag först trodde ;-) Hmm, så roligt det hade varit om de varit det. Tänk ha ateljé fest med disco. Wow, vad jag hade dansat.
 
 
Hyllorna är uppe också. Snart kan jag in med konsten. Ska bli skönt tömma huset från allt material som ligger överallt. Vi har inte så stort hus och det är belamrat med mina målarsaker lite över allt. 
Det närmar sig påsken och då ska ju allt vara klart. Spännande.Jag hoppas DU har tid och lust komma och se min ateljé och min konst.
Min yngsta son, Mattias, tyckte att vill ni inte se min konst så var ju han här och Mats, så något trevligt blir det i alla fall. ;-)
Ja men!!, Kom tänka på att även om det inte är discokulor så gör inget, jag kan dansa ändå, om musiken svänger ;-) Så fest kan det kanske bli framöver, vem vet. Då dansar vi tillsammans =)
 
Ja ja, vi får se hur långt fram i tiden det är. Just nu är jag bara spänd på hur det kommer att bli när allt är klart och jag kan börja flytta in. 
Gubbarna jobbar än, fast det börjar bli lördag kväll. Då han jag blogga lite.
 
Nu önskar jag er en trevlig kväll. Jag får måla eller något annat så länge medans Mats är ute. Jag står för marktjänsten idag. Mat, kaffe....ja ni vet.
 
Ja, just det, trevlig kväll!
 
Kul du tittade in här igen.
Välkomen tillbaka.
 
Kram Jaana
 
 
 
 
 
 
 

Böcker och elgubbar.

Hej igen!
Det händer en hel del just nu.
Idag släpper Paulina Bengtsson sin tredje bok och jag har gjort de illustrationerna som finns i denna nya bok. Den nya boken heter "Snälla! Gör en manual så jag förstår mig på dig".
Så då har jag illustrerat tre böcker till denna fantastiska kvinna som sprutar ideér omkring sig. Hon nöjer sig inte med att släppa böcker, utan hon gör fantastisk reklam för Olofström samtidigt och ordnar fester =). Beundrar denna härliga kvinna och är stolt över att få vara hennes illustratör.
 
Här ser ni alla dessa böcker. 
 
Igår fick jag ett annat efterlängtat besked. Jag har vetat detta skulle ske, men inte vågat tro att detta skulle bli verklighet. Jag måste tro det nu. Jag nyper mig i armarna och känner efter.. Japp! Jag känner nypen så då är det väl sant det också, så jag drömmer inte.
Se här:
 
Jag har gjort en egen bok. ja, en alldeles egen. Den släpper vi långfredagen när vi inviger ateljén. Kom och se själv ;-)
 
Historien om brevlådan kom jag på för några år sedan en morgon på väg till jobbet.
Jag stod i en korsning och skulle ut med bilen och mitt emot mig på andra sidan vägen stod en gammal brevlåda. På väg till jobbet växte historien om brevlådan och när jag kom hem på kvällen berättade jag detta för Mats, min underbara sambo, sa han enkelt "Skriv ner den så du inte glömmer den"!.
Ja, så jag skrev ner den och la den i datorn. Där har den legat nu ett bra tag och jag har inte tänkt på den alls.
I höstas träffade jag en förlägare, Per Martinsson från bokförlaget SPAM. Vid det tillfället kom jag tänka på historien i datorn och nämnde det för honom.  Han fick läsa den och sen rullade det bara på. Jag har gjort illustrationerna till boken själv. 
Jag är så tacksam för alla som tror på mig och stötar mig. Utan alla dessa underbara människors stöd hade jag inte alls varit så här långt med mitt skapande. TACK!! Evigt tacksam.
 
Idag har det varit aktivitet i ateljén. Elarbete pågår. De som hjälper oss är Mats brödrar, Bert och Åke.
 
 
Elgrejer....inget för mig.
 
 
Spotlightsen börjar komma upp. Spännande.
 
 
Coola lampor. Jag kan rikta in dom sen hur jag vill. De stora kloten är inte discokulor som jag först trodde ;-) Hmm, så roligt det hade varit om de varit det. Tänk ha ateljé fest med disco. Wow, vad jag hade dansat.
 
 
Hyllorna är uppe också. Snart kan jag in med konsten. Ska bli skönt tömma huset från allt material som ligger överallt. Vi har inte så stort hus och det är belamrat med mina målarsaker lite över allt. 
Det närmar sig påsken och då ska ju allt vara klart. Spännande.Jag hoppas DU har tid och lust komma och se min ateljé och min konst.
Min yngsta son, Mattias, tyckte att vill ni inte se min konst så var ju han här och Mats, så något trevligt blir det i alla fall. ;-)
Ja men!!, Kom tänka på att även om det inte är discokulor så gör inget, jag kan dansa ändå, om musiken svänger ;-) Så fest kan det kanske bli framöver, vem vet. Då dansar vi tillsammans =)
 
Ja ja, vi får se hur långt fram i tiden det är. Just nu är jag bara spänd på hur det kommer att bli när allt är klart och jag kan börja flytta in. 
Gubbarna jobbar än, fast det börjar bli lördag kväll. Då han jag blogga lite.
 
Nu önskar jag er en trevlig kväll. Jag får måla eller något annat så länge medans Mats är ute. Jag står för marktjänsten idag. Mat, kaffe....ja ni vet.
 
Ja, just det, trevlig kväll!
 
Kul du tittade in här igen.
Välkomen tillbaka.
 
Kram Jaana
 
 
 
 
 
 
 

Presentation av bokförlaget SPAM och annat smått och gott.

God morgon!!
Nu är jag igång och målar igen. Det går i perioder vad jag målar och just nu är det olja. Akvarellerna ligger på köksbordet och tar upp det ändå, för jag har något alltid på gång även där. Har gjort några akvareller också, men det mesta fokus ligger på oljan just nu. 
Jag tycker det ska vara roligt att måla. Kör det ihop sig på en bild jag håller på med får den stå tills lusten kommer till den igen.
Ja men det har jag sagt innan eller hur? Kanske något senil, men jag har ju berättat om Josefs Fyra dödsryttare eller hur? Jag har oljeversionen kvar att göra och den retar mig varje gång jag ställer mig vid staffliet. Vi är inte överrens alls. Nu har jag vänt på duken så jag slipper se den ett tag. Den får mogna i huvudet, sen kommer den alldeles säkert.
Jag kommer inte visa några nya tavlor här innan påsken eftersom jag vill att så många som möjligt kommer och se dem här hos oss.
Nu svamlar jag färdigt igen.
 
Jag skulle presentera SPAM för er.
Vi kommer som säkert ingen missat nu, ha invigning av ateljén, boksläpp och konstutställning.
På långfredagen kommer vi att gästas av bokförlaget SPAM, Per Martinsson.
 
För er som inte vet något om SPAM så skriver Per så här:

SPAM startades 2007 av mig Per Martinsson, av den enkla anledningen att ”de stora förlagen” inte var intresserade av ”de mindre författarna”. Det gjorde mig arg! Jag skriver och ger ut böcker efter eget tycke och smak. Jag är ingen lysande författare, jag är inte ens säker på att de ”riktiga” författarna gillar att jag kallar mig författare. Jag är inte heller säker på att de ”riktiga” förläggarna gillar att jag kallar mig förläggare. Men det struntar jag i! Det är min absoluta uppfattning att jag aldrig ska ta mig själv eller min tillvaro på så väldigt stort allvar, därför ska detta vara ett förlag med "glimten i ögat".

En god vän och kollega sa för länge sedan: "Man har aldrig roligare än vad man gör på sig". Jag har allt sedan dess använt mig av uttrycket. De som, till äventyrs, känner sig väldigt seriösa blir nog alltför besvikna för att kunna ta del av detta förlags eskapader och infall, tyvärr. Och då är det nog lika bra att dessa vänder sig till andra och mera intellektuella förlag. Jag har bestämt mig för att vara tillräckligt intellektuell, inte mer!

 

SPAM ger ut böcker under parollen En bok är en bok, är en bok, är en bok, en läsplatta – platt intet!

SPAM är två dedikationer; till Monty Python Flying Cirkus (SPAM), mina barn Sofie, Peter, Anders, Mattias (SPAM) och det vore kul om ”mina” böcker låg på varje kvinnas/mans sängbord likt (SPAM) som ”besudlar” våra datorer!

Kom och träffa Per här hos oss på långfredagen och se vilka böcker han har med sig. Han har läsvärda böcker =). Naturligtvis innebär det att boksläppet blir en överraskning också ;-)

Nu blev det en massa att läsa. 

 
Visar en gammal målning.
 
Tulpaner är också något jag målat i massor. Både i akvarell och i olja. 
 
Ibland förändras målningar efterhand och blir konstiga. Det är länge sen jag målade denna. Märkligt, hur tänkte jag? ;-)
 
 
En stor äppeltavla, gjord för några år sen.
 
Som ni ser variera mina motiv. Denna är faktiskt i akryl. 
 
Det ska bli jätteroligt få leta fram alla gamla tavlor som jag gjort och ta in dom sen i ateljén. Titta och leta inspiration, se om jag har utvecklats eller om jag harvar i gamla hjulspår. Jisses, vad kul det ska bli.
 
Ateljén är snart klar. Lite om målningar och så el...in med mina saker. Fast allt hinner jag inte få upp till påsken. Jag måste få känna mig fram vad som ska vara var. "Jobba in" mig så att säg.
 
Jag har sagt det innan och kan inte säga det för ofta,  jag har en fantastisk sambo som tror på mig och som byggt ateljén till mig. TACK,  Det finns inte ord för min tacksamhet.
Jag får förvalta min "målargåva" på bästa sätt nu och vara evigt tacksam för den också. Den skänker mig sådan lust och ro när jag får snöa in mig i mitt skapane..
 
Nu blev det en dela att läsa, lite bilder. Jag hoppas jag kan locka er komma till invigningen och utställningen i påsk.
 
Jag hinner nog in här och svamla lite innan påsk. ;-)
 
Varmt välkomna!
 
Tack för titten in här igen. Du är välkommen tillbaka.
 
Kram / Jaana
 
 
 

Magsjuk!

Hej!
Nu har jag inte skrivit på ett tag. Jag har haft en hel del att göra. Hemma, jobb och så har vi klart hållit på med ateljén.
Nu håller Mats på med inredningen av ateljén och tanken var att jag skulle vara med ute och hjälpa till. Ibland blir det inte som man tänker sig.
På mitt jobb på förskolan har det härjat magsjuka och feber. Vi vuxna brukar klara oss, men inte varje gång.
Jag åkte på det igår fm efter jag varit ute med min lilla hårboll. Kom hem så började jag frysa och må lustigt. Jag frös och fick lägga mig. Tänk ligga under tjockt täcke med fliströja och ändå frysa. Jag hade nog undertemp om man nu kan ha det. Det tog tid innan jag blev varm. På kvällen så spydde jag. Usch så äckligt!! Hela kroppen värkte och man kan inte ligga stilla då. Jag fick ingen ro på hela natten, vände och vred mig bara.
Jag har varit så slö och är inte ifatt än. Man blir matt efter sådant och det kör lite konstigt i magen. Nå ja, det skall väl ordna upp sig det också.
Det blev i alla fall så att jag inte orkat göra något.
Jag stapplade ut i em en liten stund och tittade hur långt Mats hunnit. Det börjar se bra ut. Vi klarar utställningen i påsk, sen återstår en del jobb till. 
Får fundera ut hur jag vill ha det.  Jag ska ta lite nya bilder så snart jag är på benen igen så ni år se.
Jag har skaffat små fina reklamlappar till mig som ser ut så här.
Nu smälter snön och allt annat kommer fram, Jag fick syn på en sten som ligger i stengärdet som jag målat.
 
Lite kul att gömma sådant lite här och där. När solen skiner som den gjorde idag så tycker jag det är tråkigt att ligga och vara dålig. Jag längtar nu efter värmen och kunna plocka fram krukorna och fylla dem med jord och blommer. Man blir så glad av det.
 
De inspirerar mig till att måla blommor. Denna gjorde 2009 och den är såld.
 
Med den bilden avslutar jag ikväll eftersom jag inte är riktigt i form. Hoppas du klarar dig från alla infulensor som går
 
Tack för du tittade in här igen.
Välkommen tillbaka.
 
Kram Jaana