Kort inlägg

Hej hej.
Nu har jag målat i flera dagar och det blir kanske bra, vem vet. Smaken är ju som baken delad. Alla gillar inte samma. Vilken tur!! Eller hur? =)
Jag är insnöad igen i mina blommor. Har målat flera i olja och har några på gång i akvarell. Det är ju påsken som gäller nu. Jag vill ju ha en del nytt att visa när jag nu ska ha invigning på ateljén. 
Nu börjar jag fatta att allt inte kommer att vara på plats till påsk, men invigningen ska vi nog klara, att visa hur det ska bli och ha utställning.
Det är inte så lätt att tänka på hur inredningen ska bli så den blir praktiskt bra och så att jag trivs med den. Antagligen kommer jag flytta runt på sakerna innan de hittar sin rätta plats till slut. 
I helgen var jag inne och skulle hjälpa Mats med att slipa. Vad tror ni händer? Maskinen går klart sönder efter typ 10 sekunder. Jag är inte så jättehaj på maskiner men jag gjorde som Mats brukar göra, men men....sönder gick den.
Som tur är har Mats fler maskiner, men jag behövdes inte där ute idag. 
Så jag har målat och fördärvat ett par byxor igen. Jag har alltid förkläde på mig när jag målar men det hjälper inte. Jag har en konstig vana att torka av penslen på magen på förklädet och ibland mot benen.... ja ni fattar.
 
Det hjälper inte tvätta förklädet längre, börjar bli styvt....får väl skaffa nytt =)
 
 
 
Denna är under produktion.....
 
Det blir bara ett kort inlägg ikväll, återkommer snat igen.
Önskar er alla en härlig sportlovs vecka.
 
Tack för titten och välkommen tillbaka igen.
 
Kram Jaana

Söndag kväll

Hej igen!
Välkommen hit. Tänk att det är februari redan och snart alla hjärtans dag. Tiden rusar och snart är det påsk.
Ja, påsk! Påsken är viktig för konstnärer för då är det Konstrundan som gäller. I år infaller påsken i slutet av mars, den 29 mars är det långfredag. På påsken ska man visa upp vad man skapat och hoppas nån vill köpa. Ibland får man ros och ibland ris ;-). Jag önskar ju alltid att betraktaren gillar min konst.
Ateljén ska vara klar till påsken. Min kära sambo jobbar på duktigt med den. Det är inte lätt att ha en medhjälpare där inne som hela tiden frågar "vad jag kan göra?". Idag har jag varit inne och hjälpt till med att spackla. 
Efter det fick jag snällt gå in och det var ju bra, för jag fick en del målat igen. Vilken härlig känsla det är när det flyter på och fungera. Det är inte alltid så!!
Jag har en tavla som jag börjat på som inte vill som jag vill. Jag har gjort 2 versioner av den innan, en i akvarell och en i akryll. Det är apokalypsens fyra dödsryttare. Nu vill jag göra en större i olja. Hmmmm den vill inte eller så är jag inte på rätt humör. Jag får prova mig fram när den kan tänkas vilja samarbeta. Den i akvarell och den i akryll finns här på min blogg om du vill se, så skrålla neråt och titta. Båda är sålda.
Så här fram till påsken kommer jag att jobba med att kunna visa upp nya konstverk, så då är DU välkommen hit och titta. Kanske hittar Du något som Du gillar.
Det blir invigning av atejen till påsken, men mer info om det kommer närmare påsk. Jag längtar efter detta, få inreda och sen ha alla saker framme och jobba på.
Här är det tänkt jag visar min konst och nu blev det en massa text, ibland blir det så. Det finns en massa härligt folk som kan skriva och berätta, blogga, som fångar en med sin underbara texter. Jag älskar läsa några. 
Nu ska jag inte skriva och svamla mer utan visa bilder. Jag ska berätta detta att jag har haft en hemsida innan,( bildjaana.se) men den ska jag ta bort nu snart för jag tycker det är krångligt uppdatera den. Bilderna därifrån kommer så småningom dycka upp här.
 
 
En gammal oljemålning på en skrotbil.Rätt roligt titta på gamla målningar för man upptäcker vad man skulle göra annorlunda om man målade om den idag. Kanske har det skett lite utveckling?
 
Här är det en version i akvarell.
 
Den här tulpanen gjorde jag 2006 och jag bara älskar den.
 
Denna tulpan gjorde jag efter ett litet foto i en tidning. Min äldsta son Lars har den.
 
Denna lilla akvarell är målad på handgjort papper.
 
Nyporosor har jag målat mycket.
 
Dessa 6 tavlor har jag målat till min syster för några år sedan.
 
 
Dessa stenar har jag kämpat med!! De har liknat köttbullar, deg och gud vet vad. Gissa om de var svåra att få till. Jag får ge mig på stenar sen nån annan gång och hoppas det går bättre. Tavlan är såld iaf. =)
 
Denna är i akryl och motivet från Hasslö, på mitt vis.
 
Blommor igen i en salig blandning och en till.
 
 
Oj, nu blev det många bilder. Som du ser så målar jag olika saker, fast blommor är mina favoriter. Nu är jag ingen med gröna fingrar som kan sköta om blommor eller kan en massa om dom, men jag tycker om vackra blommor och målar gärna dom.
 
Det får vara allt för ikväll, hoppas du gillade något av det du sett.
 
Önskar nu Dig en trevlig kväll. Hoppas Du tittar in här igen snart. 
 
Kram Jaana
 
 

Ateljén, nya tavlor och fest på gång.

Nu har jag varit ute och tagit lite kort på saker i ateljén och runt den. Det går sakta framåt. =)
Tänkte visa lite.
 
Det fattas lite som synes.  I julklapp fick jag 3 fina ljuslyktor av mina barn. De har jag ställt utanför och de är så fina med ljus tända. Ser ni min fina krona? Den hittade jag hos Marlene på Torngårdens gårdsbutik. Hon har så mycket roligt i sin affär som jag gillar. Själv tycker vi det ser bra ut med krona =) Vi har ju som ni kanske vet en prinsessa så då är det ju okej, eller hur?
 
Hon är ingen linslus direkt.  Sally heter denna prinsessan och är en bichon frise, snart 5 år. Jisses vad tiden går.
 
Dörrarna är röda och har snygga handtag. 
 
 
Detta arkivskåp köpte jag i veckan på Blocket. Det har sina skavanker, men så användbart det kommer till att bli. Lite färg på det så blir den toppen i ateljén.
 
Under helgen har jag målat en massa. Här kommer lite bilder på vad som har blivit klart.
 
 
Hmm vad detta är vet jag inte, men rolig var den att göra. Som ni ser så målar jag olika saker. Blommor är motiv som jag gärna gör.
 
 
 
Det var några som jag gjort i helgen. Jag har flera på gång som ligger och torkar. Dessa är oljemålningar allihopa. Lite kul visa nya tavlor för gamla har jag hur mycket som helst.
 
Som ni säkert vet så har Paulina Bengtsson, min kära författare skrivit en ny bok igen. Till den har jag gjort enkla illustrationer i svart och vitt. Denna kvinna är en eldsjäl i Olofström för hon släpper inte en bok så bara utan det ska hända något också samtidigt när  det ska ske. Så gott fok se här:
 
 
Det låter väl kul! Tjejer, se till att era killar får biljetter! Killar detta kan ni inte missa!
Som ni ser är tjejer välkomna senare på kvällen.
 
Nu tackar jag igen Dig för Du tittade in här.
Önskar dig en trevlig kväll.
 
Välkommen tillbaka igen!
Kram Jaana