Ett Nytt År

Ett Nytt År!
 
Ja nu har vi börjat ett nytt år, 2019. Det blir lite ovant ibörjan att skriva det men snart har vi normaliserat det. Vi människor vänjer oss snabbt, både på gott och ont.
Vissa saker bara försvinner in i det undermedvetna och vi ängnar oss inte så mycket tid till det precis när det händer och andra saker får stor uppmärksamhet och vårt fokus direkt. En del saker som kanske är jobbiga väljer vi medvetet att fösa undan för att ta i tu med senare......Just så är och har det varit för mig detta gångna året. Jag har nog inte tagit till mig att vår lilla prinsessa, vår hund Sally, dog hastigt och oväntat, liksa så att pappa gick bort bara lite efter Sally. Nu figurerar de i mina tankar ständigt....ska jag vara ärlig har jag försökt och förtränga det och skjutit det ifrån mig flera gånger...faktum kvarstår dock....Det hinner lite smått ikapp mig nu.....
Oj! Jag hade inte tänkt bli så djup nu i mitt inledande inför nya året men det bara kom. Som ni förstår har det på sätt och viss varit ett jobbigt år, men det har ändå hänt underbara saker också. Ett är att vi har fått en ny prinsessa i vår familj, en liten Ester. Ett nytt barnbarn att skämma bort. Oliver och Melvin har fått  konkurrens ;-) Fast det finns massor av kärlek till dem alla och det är mitt privilegie som farmor att få ösa det över dem.
 
Jamen vad har jag gjort inom skapandet då? Jo en del har jag hunnit med. 
I somras har jag gjort en serie abstrakta bilder som verkligen var en utmaning. Så spännande att få måla till andra och försöka hitta vad de önskade. Det blev ett arbete som blev lite annorlunda och verkligen svängde från ljust till mörkt, men jag blev nöjd.
 
 
Här ser ni en av målningarna. De andra finns att skåda på min Facebooksida och Istagramsida, Bildjaana. Gå gärna in och gilla dem så kan ni följa vad jag håller på med. 
Jag är bättre på att uppdatera dem än bloggen.
 
 
Här ser ni min dotter Ida och hennes kompis Johanna i full färd med att måla. Härligt när jag smittar av min skaparglädje till andra och de vågar också. Det var en sån härlig energi i ateljén den dagen. JUST LOVE IT!!
 
 
Ibland har jag tavlor som på något sätt stör mig eller att jag inte är så nöjd med dem händer det att jag målar över dem eller "rättar" till dem. Fel eller rätt vet jag inte, men det passar mig! Här kommer en bild på en tavla jag gjode som jag retade mig på, så då ställde jag den på staffliet igen. Själv tycker jag den blev färgstark och mycket häftigare. Så här ser den ut nu.
 
 
Blev nog inspirerad av tavelserien jag gjorde i somras. Nu gillar jag den bättre. 
Jag har en massa tavlor hemma här som bara står och väntar på nyfikna och jag hoppas de finner ett hem hos någon annan så småningom. Är Du nyfiken, bara nyfiken så är Du Välkommen att ta en titt. 
 
 
Bilden här får illustrera julstöket och jäktet.......Hoppas alla haft en bra julhelg.
 
 
Jag har haft en blivande talang i ateljen, mitt barnbarn Oliver, 5 år. Detta är hans "Guldhaj". Så färgstark och häftig!! 
 
När jag ser på Olivers bild så vill jag påminna igen Er om att Alla Kan Måla om man vågar och vill prova. Jag har sagt det innan och säger det igen, kom och prova! Är du intresserad av att prova på eller vill gå några gånger och måla så tveka inte, ta kontakt med mig.Ge dig själv en möjlighet att fokusera på annat och släpp kreativiteten lös, helt kravlöst och bara få njuta av stunden. 
Jag har platser kvar och jag är flexibell på lösningar. Ring eller smsa mig på 0702474009 så berättar jag gärna mer.
Du kan komma ensam eller om ni vill vara några kompsiar som vill göra något kul ihop. Välkomna höra av er.
 
 
Denna håller jag på med just nu. Jag ska fundera på om jag är klar eller inte....
Med dessa bilder och ord vill jag önska ER  alla ett GOTT NYTT ÅR!
 
Kram Jaana
 
0702474009
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :