Kalas i ateljén

Hej!
Idag har jag haft äran att ha ett gäng unga damer i ateljén. 8 st flickor i 11-års åldern. De firade en kompis som fyllt år. Så spännande det var ta emot dem.
Vi började med att prata lite färg och färgblandnings övningar.
 
Man kommer långt med bara 5 färger, blått, gult, rött, vitt och svart. Om dessa färger är rena(process färger) kan man bland det mesta. Vi övade hur man blandar färger.  Om man ska hålla på och blanda fram alla färger man behöver tar det tid, så det är tur att det finns många färdigblandade färger. Vi provade dock på hur en hudfärg blandas. Vet ni det? Man tar vitt, gult och lite rött. Detta kan ni se exempel på här ovan. När man leker och blandar färger är det bra skriva ner vilka färger man tar så lär man sig och kommer ihåg bättre hur man gör. Flickorna var jätteduktiga på detta. 
Efter det fick de var sin duk att måla på.
 
Oj, vad de målade och var energiska. Det kvittar om man är gammal eller ung, man fångas av färgernas magik och blir koncentrerad. Underbart att se.
 
Ett viktigt inslag idag var, musiken i bakgrunden. Min Spotify var något gammal så tjejerna fixade det själva. Härliga toner och sångglada flickor som målade.
 
 
 
 Penslar tvättades och torkades, färg byttes och det målades med glädje. Bara se på några av deras alster. De kan ALLA vara stolta över sina verk. 
 
Den ser så god ut att man vill smaka.
 
När det gäller konst så finns det alla möjliga sätt att uttrycka sig med och det gäller att hitta det som passar dig. Flickorna exprimenterade och var modiga. 
 
 
Jag tackar er flickor för jag fick uppleva detta tillsammans med er. Ni var alla duktiga. Härligt se era färdiga alster.
 
Detta är ett annorlunda sätt att fira ett barnkalas på. Barnkalas och barnkalas...Tjejkalas ska jag ju säg. Unga snygga tjejer hela gänget.
Ja, vet du någon som behöver firas? Någon som alltid önskat prova på att måla, så tvecka inte, kontakta mig.
 
Tack för du tittade in här igen.
Välkommen åter.
Kram Jaana
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :